Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit adana abd tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Kızılay’dan Arakanlı Müslümanlar İçin “Arakan’a Can Ol” Kampanyası

Kızılay, Myanmar’dan göç etmek zorunda kalan Arakanlı Müslümanlar için bir insanı yardım kampanyası başlattı. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Dünyaya ‘insanım’ diyen hiç kimse Arakan’a karşı sessiz kalamaz. Biz tüm gücümüzle yaraları sarmaya çalışacağız. Hayırseverlerimizi de 1 SMS ile oraya Milletimizin merhamet elini taşıyabilir” dedi.

Kızılay, Arakanlı Müslümanlar için “Arakan’a Can Ol” adıyla bir yardım kampanyası başlattı. Arakan’da yaşananları Cenevre’de katıldığı Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısında da dile getirdiğini belirten Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Arakan ‘insanım’ diyen hiç kimsenin sessiz kalmaması gereken büyük bir acı yaşıyor” dedi.

Cenevre’de bu anlamda birçok görüşme yaptıklarını ve özellikle Çin Kızılhaçı’nın imkanları ve nüfuz gücüyle vereceği desteğin önemli olduğunu belirten Kınık, “Çinli mevkidaşımızla bu büyük acıya birlikte çare olabilmek konusunda anlaşmaya vardık” dedi. Arakan’da kalanların ve Bangladeş’e kaçabilenlerin temiz içme suyuna, ilaca, gıdaya ve üstlerine alacakları çadır ya da brandalara acil ihtiyaçları olduğunu söyleyen Kınık, “Genel Müdürümüz de dahil bir ekibimiz Bangladeş’te hem ihtiyaç tespiti hem lojistik bağlantılar hem de yardımların önünün açılması için görüşmeler yapıyorlar. Biz de ülke çapında büyük bir yardım kampanyası başlattık. ‘Arakan’a Can Ol’ sloganıyla başlattığımız yardım kampanyası ile Arakanlı kardeşlerimizin acılarını dindirmeye gayret edeceğiz. Tüm hayırseverlerimizi kampanyamızı desteklemeye davet ediyorum. 1 SMS ile çok şeyi değiştirebilirler” diye konuştu.

Kızılay’dan yapılan açıklamaya göre kampanyaya destek vermek için tüm bankalardaki Kızılay hesaplarından, “www.kizilay.org.tr” üzerinden kredi kartıyla, tüm operatörlerden 2868’e 10 TL değerinde 1 SMS atarak, 168 ücretsiz çağrı merkezini arayarak, PTT şubelerinden posta çekiyle veya tüm Kızılay şubelerinden elden bağış yapılabilecek.

Yurtdışından bağışta bulunmak isteyenler ise Almanya’daki Ziraat Bankalarının Kızılay hesap numarası aracılığı ile “ARAKAN” notuyla şartlı bağışta bulunabilecek. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.