Öne Çıkanlar bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

Kızılay’dan Endonezyalı Afetzedelere Gıda Yardımı

28 Eylül tarihinde büyük bir deprem ve ardından tsunami yaşayan Endonezya’da yaraları sarmak için harekete geçen Türk Kızılay, Türkiye’den getirdiği çadırlarla oluşturduğu geçici barınma merkezlerinde geniş kapsamlı bir yardım çalışması yaptı. Barınma ihtiyaçlarını daha önce karşılayan afetzedelere Kızılay, yaklaşık 40 bin kişinin faydalanacağı gıda ve hijyen malzemesi de dağıttı.


Depremin merkez üssü Palu’nun Balareo bölgesinde kurulan çadırlarda yaşamlarını sürdüren afetzedelere yönelik gerçekleştirilen dağıtım çalışmalarına Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Dr. Naci Yorulmaz da eşlik etti. Dağıtım öncesinde Orta Slowesi Eyaleti Başkanı Hidayat Ketua ve Eyalet Valisi Longki Dijanggola ile görüşen, afetin yol açtığı hasar ve afet sonrası müdahale çalışmaları hakkında bilgi alan Yorulmaz, Türk Kızılay’ın afetten olumsuz etkilen insanlara acil dönem yardımlarını sürdüreceğini kaydetti.


Afetin hemen ardından insani yardım çalışmasına başlandığını, Türk halkının yardımlarını bölgeye ulaştırmak için Endonezya Kızılhaçı ile birlikte kapsamlı bir operasyon yürütüldüğünü, zor şartlara rağmen çalışmalara ara verilmediğini belirten Yorulmaz, “Afetten en fazla etkilenen Palu’ya insani yardım malzemesi ulaştırılması ilk günlerde olduğu gibi bugün de çok zor. Ekibimiz gıda ve hijyen malzemesini bölgeye 20 saat mesafeden sevk etmek durumunda kaldı. Yaklaşık 40 bin kişinin faydalanacağı yardım malzemelerinin dağıtımı başladı. Bir taraftan da çadırların kurulumu devam ediyor. Çadırlar kurulup insanlar yerleştirildikçe insani yardım malzemelerinin dağıtımı da yapılıyor. Amacımız bölgedeki insanların acılarını el birliğiyle hafifletmek, hızla normal hayatlarına dönmelerini sağlamaktır” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.