Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Pandemi Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi çukurova belediye başkanı soner çetin

KOBİDER 5 STK'nın Yargılanmasını İstedi

KOBİDER, 28 Şubat’ın yıl dönümünde darbeye destek veren beş sivil toplum kuruluşunun yargılanması gerektiğini savundu.

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, 28 Şubat davası, 28 Şubat sürecinde "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" İle suçlanan yüzü aşkın sanık hileli apk indir hakkında açılan dava olduğunu belirterek, “Ancak asker ve sivil ayağı yargılandı ama nedense bunun STK ayağına dokunulmadı” dedi.

Yazılı açıklama yapan Özgenç, sivil-asker failleri, iştirakçileri, destekçileri belli olan darbenin, yıllar sonra da olsa soruşturulabiliyor olmasının demokrasinin selameti açısından önemli bir gelişme olduğunu bildirdi. Ancak sadece asker sanıklar hakkında dava açılmasının, darbe suçuna iştirak eden “5’li çete, medya, siyaset, finans ayaklarına hala dokunulmaması”nın zihinlerde “korunuyorlar mı?” endişelerini haklı kıldığını iddia eden Özgenç, “Zira bazı sanıklar yargılandı bazıları tutuklandı azda olsa bir bedel ödediler ya darbe iştirakçisi sivil unsurlar ne olacak?” diye sordu.

Özgenç, “Biz KOBİDER olarak dün olduğu gibi bundan sonra da her türlü antidemokratik yaklaşımlara karşı her zaman karşı duracağız. Halkın tercihi, bazılarının tercihine yem edilmesine asla göz yummayacağız” dedi. Özgenç eski yöneticilerinin yargılanmasını istediği STK’ları şöyle sıraladı: Türkiye İşverenler Sendikası Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk - İş) ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK).

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.