Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

Korucular Şikayetçi

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen bölgede seçilen milletvekillerinin PKK  ve HDP ile karşı karşıya gelmek istemedikleerini söyledi. Başkan Sözen hükümetin 700 bin taşeron işçiyi kadroya almasını mennuniyetle karşıladıklarını bildirerek, “30 yıldır bu ülkede gecesini gündüzüne katarak Terörle ve Teröristle mücadele eden Köy Korucularımızın 30 yıldır geçici sıfatla çalıştırılması ve 30 yıldır dünyada eşi benzeri görülmemiş bir şekilde devletten maaş aldığı halde devlet tarafından sigortasız çalıştırılması asla kabul edilemez. Bu ayıp devletimizin ayıbıdır. Devletimiz korucuyu sigortasız çalıştırarak suç işlemektedir” açıklamasını yaptı.

30 yıldır gece gündüz kar kış yağmur çamur demeden devletin emrinde milletin hizmetinde çalıştıklarına değinen Sözen, “Bu uğurda Terörle ve Teröristle mücadelede 1664 şehit binlerce gazi vermiş bir camiayız. Bu kutsal mücadelemize rağmen geldiğimiz noktada son yapılan zamlarla beraber (henüz ödenmeyen zam) maaşımız 1300 TL olmuştur. Ortalama 8 nüfusa sahip korucularımızın tamamı açlık sınırı altında yaşamaktadırlar. Çocuklarımızı okutamadığımız gibi çocuklarımızın temel ihtiyaçlarını karşılamamanın mahcubiyetini yaşamaktayız. Bizler terörle ve teröristle mücadele ederken devletin altını oyanlar bütün imkanlara sahip oldular. Bizler her konuda geri kaldık. Onlar lüks hayat sürerken bizler geçim derdi ile uğraştık. Onların çocukları özel okullarda okurken, bizler çocuklarımızı Devletin okuluna dahi gönderemeyecek duruma geldik. Bütün iyi niyetimize rağmen bütün hoş görümüze rağmen hep horlandık hep dışlandık ve ikinci sınıf vatandaş muamelesi ile karşı karşıya bırakılıyoruz” diye konuştu.

 

 

HÜKÜMETE DESTEK VERDİK AMA UNUTULDUK

Devlet büyüklerinin kendilerine “aslan korucular, kahraman korucular” demenin ötesine gidemediklerinin altını çizen Sözen, “Türkiye’deki en riskli işi yapmamıza rağmen asgari ücretlilerle aynı maaşı alıyor olmaktan utanç duyuyoruz. Bizler bu koruculuk görevini para için pul için yapmıyoruz. Fakat geldiğimiz noktada bizimde ailemiz var bizimde çoluk çocuğumuz var. Bizim de geçinme, çocuklarımızı insanca okutmaya ihtiyacımız var. Bölgede yıllardır iki başlıklı bir siyaset olduğundan Terör örgütünü destekleyen siyasi partiye karşı hep Hükümetimizin yanında yer aldık. Görevimiz olmamasına rağmen canla başla hükümetimize siyasi destek verdik. PKK’nın ve onları destekleyen siyasi partinin başarısız olması için elimizden gelen gayreti gösterdik. Seçimlerde üzerimize düşen görevi her zaman yapmamıza rağmen seçimlerden sonra derhal kenara itildik ve unutulduk. Bölgede bu güne kadar seçilen hiçbir milletvekili derdimizle sorunumuzla ilgilenmedi. Bölgede seçilen hiç bir hükümet mensubu milletvekili bizleri ziyaret edip sorunlarınız var mı demedi. Hükümet mensubu hiçbir milletvekili Meclis kürsüsünde korucularımızın sorununu dile getirmedi. Konfederasyon başkanı olmama rağmen hiç biri bir gün beni arayıp korucularımızın ne gibi sorunları var demedi. Yaptığımız birçok faaliyete davet etmemize rağmen davetlerimize icabet etme nezaketi bile göstermediler. Seçim dönemlerinde bizler il il, ilçe ilçe, köy köy PKK yı destekleyen siyasi parti başarısız olsun diye hükümetimize oy toplarken hükumete mensup partinin milletvekilleri adaylarını hiçbir zaman yanımızda görmedik”

 

 

MİLLETVEKİLLERİ TERÖRE KARŞI NET OLMALI 

Ziya Sözen bölge milletvekillerinin teröre karşı netleşmesini isterken,

“Sayın Başbakanının Sayın Cumhurbaşkanının PKK ya karşı takındığı tutumu, gösterdiği tepkiyi bölgedeki milletvekilleri hiçbir zaman göstermemektedirler. Çünkü bölgede Milletvekili seçilen hükumete mensup vekiller PKK  ve HDP ile karşı karşıya gelmek istememektedirler. Onlarla karşı karşıya gelmekten çekinmektedirler. Bizler bu uğurda kefenimizi giyerken onların bu korkakça tutumu asla kabul edilemez. Hükumete mensup bölge Milletvekilleri Sayın Başbakanımızın ve Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasına sığınarak onların gölgesinde siyaset yapmaktadırlar” dedi.

21 yüzyıl Türkiye’sinde hala asgari ücretle elinde silah görev yapmanın, korucuları karşı yapılabilecek en büyük haksızlık olduğunu kaydeden Sözen, “21 yüzyıl Türkiye’sinde devlet eliyle sigortadan yoksun çalıştırılmamız Anayasal bir suçtur.21 yüzyıl Türkiye’sinde taşeron işçilerin dahi kadroya alındığı bir ortamda 30 yıldır geçici sıfatıyla çalıştırılmamız Anayasal bir suçtur, Anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır” diyerek devletin suç işlediğini belirtti.

Başkan Ziya Sözensözlerine, “Türkiye’mizin içinde bulunduğu bu zor dönemde bizler bu tür konularla gündeme gelip devletimizi zorda bırakmayı asla istemezdik. Âmâ bize karşı göz göre göre yapılan bu haksızlığı asla tahammül edemiyoruz. Bir sistem 30 yıl geçici olmaz. Bu sistem devletimize lazımsa ve bir ihtiyaçtan doğmuşsa, faydalı ise Hükumetimiz ile çok acil bir şekilde masaya oturup yılladır kangren haline gelmiş sorunlarımızı masaya yatırıp sistemi yeniden baştan sona kadar düzeltmemiz lazım. Yok, eğer devletimiz geldiğimiz noktada bize ihtiyaç duymuyorsa yarın sabah sistemi kökten kaldıralım. Bizler buna saygı göstereceğiz. Artık asgari ücretle çalışmaya, sigortadan yoksun geçici ismi ile çalışmaya bir gün dahi tahammülümüz kalmamıştır. Bu haksızlığı asla kabul etmeyeceğiz. Devletimiz güçlü kudretli büyük bir devlettir. Bu haksızlığı en kısa zamanda gidereceğini düşünüyoruz ve bekliyoruz. Devlet Doğu ve Güneydoğuda terörü ve teröristi bitirmek istiyorsa derhal korucuların bütün şartlarını gözden geçirip bütün haklarını ivedilikle vermelidir. Maaşlarını en az sözleşmeli er maaşı düzeyine çekmelidir. Sosyal güvencelerini sağlayarak geçicilik kapsamından çıkarmalıdır. En az genç dinamik 20 bin korucu alımı daha yapılmalıdır. Koruculuğu ekonomik yönden utanılacak bir meslek olmaktan çıkardığımızda, onurla ve gururla yapılacak bir meslek haline getirdiğimizde bu güne kadar bölgede koruculuğu tercih etmeyen bütün bölge halkı korucu olmayı tercih edecek ve devletin yanında yer almaya başlayacaktır. Yıllardır PKK ya destek veren bütün köyler korucu olmayı tercih edecektir. Devletimiz bunu yaptığı takdirde korucudan tam anlamıyla verim alacak ve PKK’nın kökünü kurutacaktır” diyerek son verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.