Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat abd

Koruculardan Sert Açıklama

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, ''Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma’’, diyerek namus ve şerefleri üzerine ant içenlerin vatanı bölmeye çalışmasının, bağımsızlığa kastetmesinin hangi namus ve şeref ile bağdaştığını çok merak ettiğini bildirdi. Ziya Sözen, “HDP’li vekilleri gittikleri bu yanlış ve tehlikeli yoldan dönüp ettikleri yemine sadık kalmaya davet ediyoruz. Aksi halde namus ve şereflerinden şüphe duyacağımız gibi vatana ihanetten yargılanabileceklerini bilmelerini kendilerine hatırlatıyoruz” dedi.

Sözen, yazılı açıklamasında HDP nin içinde bulunduğu Demokratik Toplum Kongresi bileşenlerinin yaptığı açıklamada “Öz Yönetim” talep etmesinin en hafif tabirle “küstahlık, alçaklık ve ülkeye ihanet” olduğunu belirterek, “Bu tutum ve davranışlar asla hayalin ötesine gidemeyecektir” dedi. 

-“BU VATANI HEP BERABER KURDUK HEP BERABER KORUYACAĞIZ…”-

Ziya Sözen Doğu ve Güneydoğuda vatandaşlar can derdindeyken, terör örgütünün yaptığı barbarlıklar yüzünden evlerini terk ettiklerinden sığınacak bir yerler ararken sözde Kürt halkını temsil ettiğini iddia edenlerin vatanı bölmeye parçalamaya kalkışmasının “ihanet” olduğunu belirtti. Sözen, bölge halkı olarak taleplerinin kendilerini sözde temsil ettiğini iddia edenlerin talepleriyle asla bağdaşmadığını belirterek şöyle devam etti:

“Bizler bölücü terör örgütünün elimizden aldığı evlerimize dönmek isterken, örgütün camilerimizi yakmasından dolayı elimizden alınan ibadet özgürlüğümüze tekrar camilerimizi onararak kavuşmak isterken, çocuklarımızın bir an önce tekrar okullarına kavuşmasını isterken, bizler bir an önce kapalı olan iş yerlerimizi açıp evimize ekmek götürme çabasında iken sözde bizi temsil ettiğini savunanlar özde ise dış güçlere taşeronluk yapanlar bizi bölmeye parçalamaya çalışıyorlar. Bizler Türk, Kürt, Zaza hepimiz biriz beraberiz kardeşiz. Dün nasıl dedelerimiz, atalarımız Çanakkale’de haçlı zihniyetine karşı beraber savaşıp aynı mevzide beraber şehit olmuşsa bugün biz torunları da bu ülke için ay yıldızlı bayrağımız için aynı mücadeleyi vermeye hazırız. Çünkü bizim aramızda ayrılık gayrılık yoktur. Biz kemik ve ilik gibiyiz. Kemiği ilikten ayırırsanız ölürsünüz. Kız alıp kız vermişiz, Bir torunumuz Kürtçe konuşurken diğeri Türkçe konuşmaktadır. Sevinçlerimiz bir hüzünlerimiz birdir. Beraber kurduğumuz bu vatanı sonuna kadar beraber koruyacağız. Bunun aksini savunanlar beyhude bir çabanın içindedirler. Bu talepleri asla hayalin ötesine gidemeyecektir. Bunu bir adım dahi ileri götürmeye çalışanlar bunun ağır sonuçlarına da katlanmak zorunda kalacaklardır.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.