Öne Çıkanlar diyarbakır Kent Ayyuka eNBE azerbaycan istanbul gündem özeti çin türkiye CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Rino virüs Shu Jueting

“Koruma Ve Bakım Altındaki Her Çocuğun Özel Bir Ağacı Olacak”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk; “Koruma ve Bakım altındaki her çocuğumuzun özel bir ağacı olacak. Çocuklarımız Türkiye’nin dört bir yanında, geleceğimizi güzelleştirmek için binlerce ağaç dikecek.” dedi. 


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün “Çocuk Bahçesi” isimli ağaç dikme kampanyası ile Türkiye’nin dört bir yanında, çocuklar kazma küreklerini alıp, geleceğimizi daha da güzelleştirmek için binlerce ağaç fidanı dikecek.


81 ilde genelinde fidan dikimi yapılacak
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, korunma ve bakım altında olan çocuklara çevre bilincini kazandırmak, orman sevgisini aşılamak, ağaçların ve çevrenin korunması konusunda farkındalık oluşturmak için 81 il genelinde fidan dikimi yapılacağını belirtti. 


Fidan dikimi 25 – 30 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek
Ağaç dikim günlerinin 25-30 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini duyuran Bakan Selçuk, 0 (sıfır) – 18 ay grubu da dahil olmak üzere, her çocuk adına birer fidanın toprakla buluşmuş olacağını belirtti. 


Koruma ve Bakım altındaki her çocuğun özel bir ağacı olacak 
Ağaç dikme kampanyasının çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Selçuk, projeyi hayata geçirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, hedefin devlet koruması ve bakım altında bulunan tüm çocukların ismine özel birer ağaç fidanı dikilmesi olduğunu söyledi. 

Fidanların her ilin iklim ve toprak koşullarına uygun seçileceğini ifade eden Bakan Selçuk, ağaç bakımlarının da çocuklar tarafından gerçekleştirileceğini açıkladı. 

Bakan Selçuk, “Aşılama, budama gibi işlemlerle bizzat ilgilenebilme imkanı bulan çocuklarımız böylelikle, toprakla daha yakın temas kuracak ve bir fidanın gelişimine de şahitlik etmiş olacak. Her ağaç fidanında her bir çocuğumuzun ismi de yazılacak. Hedefimiz çocuklarımızın toprağa emanet ettikleri fidanlarla daha yakın bir bağ kurmalarını ve onları yetiştirme noktasında şevklerini arttırmak.” değerlendirmesinde bulundu. 

Anahtar Kelimeler:
AİLE
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.