Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon başbakan binali yıldırım

KPSS Başvurularında Son Gün Geldi

KPSS’nin ortaöğretim düzeyi için başvurmak için son şans bugün. Adaylar, 7 Ekim tarihinde yapılacak sınav için bugün başvuru yaptıkları takdirde ödemeyi yarın yapabilecekler.

Ortaöğretim düzeyinde Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS), 7 Ekim 2018 tarihinde yapılacak. Sınav için son başvuru tarih bugün. Başvuru yapanlar yarına kadar ödeme yapabilecekler. Genel Yönetmelik’e göre, ortaöğretim okullarından mezun olanlar ile sınava başvurduğu sırada mezun durumda olmayan ancak, sınavın geçerlik süresi olan iki yıl içinde ortaöğretim düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar sınava başvurabiliyor.

Aday Sisteminde Bilgileri Olmayanlar Başvuru Merkezine

Adaylar, ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve bilgileri varsa, Aday Başvuru Formunu http://www.osym.gov.tr adresinde doldurabilecekler.  Aday İşlemleri Sisteminde bilgileri olmayan adaylar ise başvurularını belirlenen başvuru merkezlerinden yapacaklar. Her il için belirlenen merkezlerin listesine ÖSYM’nin sitesinden ulaşılabiliyor.

Başvuru Kılavuzu’nda, adayların başvuru yapıldıktan sonra ödemelerini internet üzerinden yarın 23.59’a kadar yapılabilecekleri belirtilirken; bankalardan ödeme yapmak isteyenler bankaların mesai saatlerini dikkate almaları konusunda uyarıldı. Başvuru tarihini kaçıran adaylar, geç başvuru gününde başvurularını yapıp aynı gün içinde ödemeyi yapmak zorundayken yurtdışından başvuru yapanlar internet bankacılığını kullanacaklar. Cezaevinde olup başvurmak isteyen adaylar ise cezaevlerinde belirlenen başvuru merkezlerine gidebilecekler.

Ortaöğretim Düzeyi DHBT Başvuruları 9-17 Ekim

Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyen adaylar, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT)’ye katılmak zorunda. Ortaöğretim düzeyinde DHBT’ye katılacak adaylar KPSS Ortaöğretim Sınavına başvuru yapmaları ve ilgili sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna katılacak. DHBT başvuruları ise 9-17 Ekim 2018 tarihinde alınacak.

ÖSYM Başvuru Kılavuzuna ve Aday Başvuru Formlarına ulaşmak isteyenler ÖSYM’nin sitesine ulaşabilirler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.