Kulp'ta Çok Sayıda Mühimmat Ve Malzeme Ele Geçirildi

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde yürütülen operasyon kapsamında dün çok sayıda mühimmat ve malzeme ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamaya göre; Kulp ilçesi kuzeydoğusundaki dağlık ve kırsal alanda BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek amacıyla yürütülen operasyonlarda dün çok sayıda mühimmat ve malzeme ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, "Kış üslenmesi maksadıyla BTÖ mensuplarınca kullanılan,(1)’i 45m2 büyüklüğünde, (2) oda ve (1) mutfaktan oluşan sığınak olmak üzere toplam (3) dolu kış sığınağı ve (1) adet avcı boy çukuru tespit edilmeyi müteakip, kullanılamaz hale getirilmiştir. İcra edilen temas araması faaliyetleri neticesinde ele geçirilen sığınaklar ve toprağa gömülü vaziyette bulunan jelikan bidonlar içerisinde;(1) adet anti tank roketatar mühimmatı, (250) kg amonyum nitrat patlayıcı, (5) adet infilaklı fitil, (3) adet elektrikli fünye,(1) adet akü iç plaka bloğu, (320) adet büyükboy pil, (1) adet 4’lü pil bloğu, (14) adet kalem pil, (1) adet anahtarlık tipi uzaktan kumanda, (400) metre kablo, (10) adet büyük tüp, (6) adet küçük tüp, ve çok sayıda yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir."  denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.