Öne Çıkanlar bahçeli kasımpaşa MUHAMMED DEMİR dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu erhan çelik YDG-H güney kore mevlüt çavuşoğlu akdeniz üniversitesi gölbaşı ankara 19.hafta

Kurban Bayramı Tedbirleri Belirlendi

Emniyet Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı süresince alınacak asayiş ve güvenlik tedbirlerini belirledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Kurban Bayramı tatili süresince, yurt geneli polis sorumluluk bölgesinde genel güvenlik ve asayişin temini amacıyla Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok’ın imzasıyla, 81 il emniyet müdürlüğüne yazı gönderildi.

Yazıda, il emniyet müdürlüklerinden, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, çarşılar, piknik alanları, plajlar gibi halkın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde, kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı duyarlı bulunulması, bu gibi yerlerde yaya ve motorize ekip sayısının artırılması istendi.
İl Emniyet Müdürlükleri, şehirlerarası otobüs terminali, gar, hava ve deniz limanları ile şehir içi toplu taşıma araçları ve duraklarda oluşabilecek yoğunluklar dikkate alınarak kontrolleri artırılacak ve şüpheli şahıslara yönelik uygulamalar yapacak.

Kurbanlık Hayvan Hırsızlıklarına Önlem Alınacak

Yurttaşların bayram ziyareti ve tatil amacıyla ikametlerinden ayrılacak olmaları ve işyerlerinin uzun süre kapalı kalacak olması nedeniyle, evden ve işyerinden hırsızlık olaylarının artabileceği değerlendirilerek hırsızlık şüphelilerine karşı uygulamalar gerçekleştirilecek.
Mezarlıkların giriş ve çıkışları kontrol altında tutulacak. Kurbanlık hayvan satışlarının yapıldığı yerlerde hırsızlık, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına yönelik kontroller gerçekleştirilecek ve geceleri hayvan hırsızlıklarına yönelik tedbirler alınacak.
Kurbanlık hayvanların kontrolden çıkarak trafikte görülmesi halinde derhal zabıtaya haber verilecek ve ilgili kurumlarla koordineli hareket edilecek. Kurbanlık hayvan sevkiyatlarında hayvan hırsızlığına yönelik kontroller yapılacak.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.