Öne Çıkanlar deprem meclis KENAN DOĞULU gülben ergen İrem Derici Ebru Gündeş tarkan Hadise ambulans kıbrıs İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu medipol başakşehir

“Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün”

Kızılay, “Kurban bereketi yıl boyu sürsün” sloganıyla vekaletle kurban kesim kampanyasına başladı.

Kızılay,  geleneksel hale gelen Kurban Kesim Kampanyasını bir basın toplantısıyla başlattı.  Kurban Bayramı’nda vekaletle kurban kesim kampanyası başlatan Kızılay, 40 ülkede 170.000 vekalet sahibi adına kurban kesip, yaklaşık 3 milyon 800 bin kişiye kurban ulaştırmayı hedefliyor. Kampanya bağış bedelleri,  yurtdışında 590 TL, yurt içinde ise 750 TL olarak açıklandı.

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık kampanya hakkında şunları söyledi: “Kurbanda Kızılay Modeli sayesinde hayırseverler kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak kolaylıkla yerine getirebilecek. Bu çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, veterinerler tarafından seçilerek modern kombinalarda İslami usullere göre vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı'nın ilk üç günü kesilecek. Dini vecibeler açısından vatandaşlarımızdan işi son güne bırakmamalarını istiyoruz. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlerde din görevlileri, veterinerler ve noter de hazır bulunacak. Yurt içinde kesimi yapılan kurbanlıkların etleri kıyma ve kuşbaşı konservesi yapılarak yıl boyu dağıtılacak. 2018 yılında yurtiçinde dağıtılmak üzere 1.750.000 kurban konservesi üretilmesi planlanıyor. Yurt dışında kesimi yapılan kurbanlıkların etleri ise anlık olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Yurt içi ve yurtdışında 3.800.000 ihtiyaç sahibinin sofrasına kurban bereketi taşınacak. 2018 yılı vekalet yurt içi 85.000, yurt dışı 85.000 olmak üzere toplam 170.000 hisse olarak hedefleniyor. Yurt içinde kesilen kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konacak. Kavurma konserveleri Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.”

Yaklaşık 40 Ülkedeki İhtiyaç Sahipleri İçin Kurban Vekâleti Verilebilecek

Kurban etleri her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın dört bir yanındaki yoksullara ulaştırılacak. Bu seneki kurban organizasyonunun yaklaşık 40 ülkede gerçekleştirileceğini belirten Dr. Kınık, “Vekâletini Kızılay’a verecek olan vatandaşlarımız için ücretler, yurt içinde 750 lira, yurt dışında 590 lira olarak belirlendi. Bu kesimleri, Türkiye’de ve yurt dışında gerekli İslami şartları yerine getirerek, Diyanet’in önerdiği usullerle gerçekleştiriyoruz. Yurt içinde kesilecek olan kurbanların etlerini konserve yapıp 18 ay boyunca ihtiyaç sahibi sofralarına taşıyacağız” diye konuştu.

Dr. Kınık, kurban ibadetini yerine getirmek isteyenlerin;  Balkan ülkeleri,  Afrika ülkeleri,  Güney Asya ülkeleri, Orta Asya ülkeleri; ve Ortadoğu ülkeleri olmak üzere yaklaşık 40 ülkedeki ihtiyaç sahipleri için Kızılay’a kurban vekâletlerini verebileceklerini ifade etti.

Bağış Nasıl Yapılıyor?

Kurban ibadetlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının huzurunu yaşamak isteyen vatandaşlar; bankalardaki Kızılay bağış hesaplarını, Kızılay Şubelerini, PTT şubelerindeki Kızılay Posta Çeki hesabını, 168 ücretsiz çağrı merkezini ve www.kizilay.org.tr internet adresini kullanarak vekâletlerini verebilecek.

Ödemesini kredi kartı aracılığıyla gerçekleştirecek olan vekâlet sahipleri, 4 taksit imkânından yararlanabiliyor. Vekaletlerini Kızılay'a vermek isteyen yurt dışındaki vatandaşlarımız ise Kızılay internet sayfası üzerinden bağışı menüsünü kullanarak online ödeme yapabilecek. Ayrıca 0090 216 168 11 22 numaralı telefondan Kızılay'ın danışma ve bağış hattını arayarak uluslararası kredi kartı ile vekâlet bedelini ödeyebilecek. Vatandaşlarımız, Almanya'daki Ziraat Bankalarının Kızılay hesap numarası aracılığı ile de kurban vekalet bedelini ödeyebilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.