Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken fetö şehit adana abd Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tesk yunanistan tüik

Kurban Kesim Yerlerinde Atıklar İçin Önlem

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kurban Bayramı yaklaşırken kamu alanlarında kurban satışında ve kesiminde çevre kirliliğine sebep olan işletmelere ve önlem almayan tesislere ceza kesecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Kurban Bayramı’na altı gün kala kurban satışında ve kesiminde gerekli standartları ihlal eden kişi ve tesislere ceza açıklaması geldi.  Bakanlık kurban satış ve kesim yerlerinde geçtiğimiz her yılda görülen çevre kirliliğine sebep olan sahnelerin bu yıl yaşanmaması için para cezası önlemi alıyor.

Tesislere 58 Bin 351 Lira Ceza

Vatandaşlardan kesim işlemleri için belediyelerin gösterdikleri alanların tercih etmesini isteyen Bakanlık, belirlenen kesim alanlarının dışına çıkan ya da çevre temizliğini dikkat etmeyenlere 232 lira ceza verileceğini açıkladı. Kurban kesim yerlerinde faaliyet gösteren tesislere ise yasaklara uymadığı ve kurban atıklarını toprağa verdikleri takdirde 58 bin 351 lira verileceği duyuruldu. Aynı ihlalleri konutlarında gerçekleştirenler ise bin 450 lira ceza uygulanacak. Bakanlık açıklamasında 19 Haziran’da Resmi Gazete’de tarif edilen cezaları ve Kesim işlemini yapması için de yerlerinde Kasaplık Belgesi veya Kesim Elemanı Yetiştirme ve Geliştirme Kurslarından alınmış "Kurs Bitirme Belgesi" olanların tek yetili olduğunu hatırlattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.