Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi çukurova belediye başkanı soner çetin soner çetin

Kurtulmuş : Dokunulmazlık Dosyaları Meclis'e Gelecektir

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, “Kim ne yaparsa yapsın dokunulmazlık dosyaları milletin istediği istikamette Meclis’e gelecektir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından, Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında 6. kez gerçekleşen toplantıya ilişkin detayları kamuoyuyla paylaşan Kurtulmuş, 1 Mayıs’ta 20 korsan gösteri yapıldığını ve bu gösterilerde 235 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

-“EMNİYET BİRİMLERİMİZİN İNSAN KAYNAKLARI BAKIMINDAN ZENGİNLEŞTİRİLMESİ”-

Toplantıda terörle mücadele konusunda gelinen son noktanın ve alınan tedbirlerin gözden geçirildiğini ifade eden Kurtulmuş, “Türkiye'nin tamamında kontrollerin sıklaştırılması, emniyet birimlerimizin insan kaynakları bakımından zenginleştirilmesi, Doğu Güneydoğu Anadolu’da görevlendirilmek üzere mahalle ve çarşı bekçilerinin alımının başlatılması, geçici köy korucularının ilave olarak artırılması, özel kuvvet polis ve emniyet teşkilatımızda, jandarmada ilave alımlar yapılması” konularında sunumların yapıldığını belirtti.

-OPERASYON BÖLGELERİNE GERİ DÖNÜŞLER-

Cizre’den ayrılan vatandaşların yüzde 90’ı, Silopi’den ayrılan vatandaşların yüzde 80’i, İdil’den ayrılan vatandaşların ise tamamının operasyonlar bittikten sonra geri döndüğünün altını çizen Kurtulmuş, “Diğer yerlerde operasyonların bitmesiyle vatandaşlarımızın kendi illerine, ilçelerine döneceklerini görüyoruz” dedi.

-“85 ÖNEMLİ OLAY ÖNLENMİŞTİR”-

Ocak ayından itibaren çok sayıda olayın engellendiğini belirten Kurtulmuş, “85 önemli olay önceden istihbaratları yapılarak önlenmiştir. Bunların 49’u canlı bombadır ya da bomba düzenekleri yerleştirilmiş bombalı patlayıcı maddelerle donatılmış olan araç ve gereçlerdir. Dolayısıyla bunların önlenmiş olması da Türkiye’de terörle mücadele bakımından fevkalade önemli bir tedbir olarak ortaya konuluyor” diye konuştu.

-“DEAŞ TARAFINDAN YAPILAN 55 ROKET ATIŞI KİLİS İLİMİZE DÜŞMÜŞTÜR”-

IŞİD saldırıları ile Kilis’teki vatandaşların “Ciddi sıkıntılar” içinde yaşadığını ifade eden AK Partili Kurtulmuş, “Son üç ay içerisinde DEAŞ tarafından yapılan 55 roket atışı Kilis ilimize düşmüş bu 55 roket 68 vatandaşımızın yaralanmasına, 19 kişinin de ölmesine vesile olmuştur” şeklinde konuştu.

-6 ADIMLI İMAR PLANI-

Sur, Silopi, Cizre ve İdil’de operasyonların bittiğini, rehabilitasyon ve yeniden imar çalışmaları ile ilgili atılan adımların Bakanlar Kurulu’nda ele alındığını vurgulayan Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, 6 adımlı bir planın var olduğunu açıkladı. Kurtulmuş, rehabilitasyon ve yeniden imar çalışmaları ile ilgili belirlenen altı adımı şöyle sıraladı:

“Birinci adımında zarar-ziyan tespitlerinin yapılması, ikinci adımında yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarının yapılması, üçüncü adımında riskli alanların ilanı, dördüncüsü rezerv alanlarının ilanı, beşincisi eğer yoksa buralarda imar planlarının yapılması mesela Sur’da fevkalade önemli ve ciddi bir imar planı var o imar planından asla bir değişiklik olmayacaktır. Altıncı adımda bütün bu faaliyetleri yaparken vatandaşlarımızla koordineli bir şekilde buralardaki yapılan çalışmaları vatandaşlarımızın gönüllü çalışmalarının gerçekleşmesi ve bilgilendirmelerinin sağlanabilmesi için irtibat bürolarının kurularak çalışmaların içerisine yurttaşlarımızın da katılmasının sağlanmasıdır.”

AK Partili Kurtulmuş, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

-“HALKIMIZIN EKSERİYETİ DOKUNULMAZLIK DOSYALARININ KALDIRILMASI SÜRECİNDEN MEMNUNDUR”-

Kurtulmuş, Anayasa Komisyonu’nda tekrar kavga çıkmasının ardından dokunulmazlık teklifinin geri çekilmesinin söz konusu olup olmadığı hakkındaki soruya şöyle cevap verdi:

“Bu görüntüler TBMM’ye yakışan görüntüler değildir. Ama hiç kimse de şunu zannetmesin, ‘Bu görüntüler ortaya çıkar ve biz böylece hükümete geri adım attırırız, bu dokunulmazlıklar konusunu rafa kaldırırlar’ diye düşünmesin. Meclis siyasetin merkezidir. Orada her fikirden, birbirine taban tabana zıt fikirlerden insanlar bulunabilir, onlar konuşarak, tartışarak, yüksek sesle de tartışabilirler ama hiç kimsenin böyle Meclis’i bu görüntüler içerisinde maalesef kötü bir görüntülerle mahkum etme hakkı yoktur. Ama bu şu manaya gelmiyor; ‘Efendim birleri de orada gürültü çıkartacaklar, kaba kuvvet kullanacaklar ve biz dokunulmazlık dosyalarının gündeme gelmesini rafa kaldıracağız’ nasıl Meclis nezaketle, nezahetle, hoşgörüyle karşılıklı fikirlerin tartışıldığı bir yerse TBMM aynı zamanda mahşeri vicdanın da dile geldiği bir yerdir. Bugün mahşeri vicdan, dokunulmazlık dosyalarının üzerinde işlem yapılmasını TBMM’ye telkin etmektedir. Halkımızın kahir ekseriyeti Türkiye’de dokunulmazlık dosyalarının kaldırılması sürecinden, bu süreçte AK Parti’nin almış olduğu bu kararla yola devam etmesinden kahir ekseriyeti memnundur. Ama birileri de kusura bakmasın bundan memnun olmayanlar da dosyaları rafa kaldırılmak için Meclis’te kaba kuvvetin, küfrün, hakaretin hepsinin bini bir para olduğu bir ortamı oluşturmaya vesile olmasınlar. Kim ne yaparsa yapsın dokunulmazlık dosyaları milletin istediği istikamette Meclis’e gelecektir

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.