Öne Çıkanlar AİLE gündem özeti Melatonin hormonu Kuru Gürültü Covid19 Medikal Aile Terapisi nedir CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi Aboubakar Aleksey Navalnıy bahçeli

Kuzey, İç ve Doğu Kesimlerde 5 İla 10 Derece Azalacak

Hava sıcaklığı; Kuzey, iç ve doğu kesimlerde 5 ila 10 derece olmak üzere hissedilir derece azalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Doğu Akdeniz ile Konya ve Kütahya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Doğu Karadeniz kıyılarının yüksekleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgar'ın ise genellikle kuzeyli, güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli (30-60 km/saat), Güney Ege Kıyıları ile İç Anadolu'nun güney ve doğusunda kısa süreli fırtına (40-70 km/saat), Akdeniz bölgesinde ise kuvvetli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

Yoğun Kar Yağışı Uyarısı: Yağışların, Doğu Karadeniz kıyılarının yüksekleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve tipi şeklinde kar yağışı) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir
Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Uyarısı: Rüzgarın; Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli (30-60 km/saat), Güney Ege Kıyıları ile İç Anadolu'nun güney ve doğusunda kısa süreli fırtına (40-70 km/saat), Akdeniz bölgesinde ise kuvvetli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Zirai Don Uyarısı: Zirai faaliyetlerin ve seracılığın devam ettiği Marmara bölgesi ile Ege ve Batı Karadeniz'in kıyı kesimlerinde gece saatlerinde hafif zirai don olayı beklendiğinden, zirai faaliyetle ve seracılıkla uğraşan üreticilerimizin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bölgelerde Hava Durumu

Marmara: Az bulutlu, doğusunun parçalı yer yer çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Ege: Az bulutlu, kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Kütahya çevrelerinin ilk saatlerde kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde hafif olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, doğusunun çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzeyli yönlerden, hamlesi zaman zaman 100 km/saatin üzerinde olmak üzere, kuvvetli fırtına (60-90 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Konya çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; sabah ve öğle saatlerinde bölgenin güney ve doğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kıyı kesiminde hafif olmak üzere, sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Doğu Karadeniz kıyılarının yükseklerinde yoğun olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın Doğu Karadeniz kıyılarında ilk saatlerde kuzeybatı yönünden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının, Elazığ, Erzurum, Kars, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis, Iğdır, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin batısında kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; ilk saatlerde yağmur ve karla karışık yağmur, zamanla bölgenin doğusu ile Şanlıurfa çevrelerinde yer yer yoğun olmak üzere karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin kuzeybatısında kuzeyli yönlerden, bölgenin doğusunda güney ve doğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bazı İllerde Hava Durumu

Ankara: Parçalı ve az bulutlu (-1)

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde kar yağışlı (5)

İzmir: Parçalı bulutlu (7)

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde hafif sağanak yağışlı  (10)

Antalya: Parçalı ve az bulutlu (12)

Bolu: Parçalı ve çok bulutlu (-2)

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yükseklerinde yer yer yoğun olması bekleniyor (4)

Erzurum: Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı (-2)

Diyarbakır: Parçalı çok bulutlu, ilk saatlerde yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor (5)
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.