Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istatistik kurumu gündem özeti çin beşiktaş abd Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tesk genel başkanı bendevi palandöken recep tayyip erdoğan

Kuzey ve Doğu Kesimler Yağışlı

Yurdun kuzey ve doğu kesimleri yağışlı geçecek. Genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacak yağışların, Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Hakkari ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve doğu kesimleri yağışlı geçecek. Genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacak yağışların, Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Hakkari ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Antalya ve körfezinde kuzeyli yönlerden, Doğu Anadolu'nun doğusunda güney yönlerden kuvvetlice (30-60km/sa) eseceği bekleniyor.

Hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgarın ise iç ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı, batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Akdeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (30-60 Km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Kuvvetli Yağış ve Zirai Don Uyarısı

Yağışların Hakkari, Şırnak, Siirt ve Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, Bitlis çevrelerinde akşam saatlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden; sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Marmara’nın güneydoğusu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde gece saatlerinde hafif don olayı beklendiğinden zirai faaliyetlerle uğraşan üreticilerimizin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.


Bölgelerde Hava Durumu
 
Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimleri ile İstanbul ve Kırklareli çevrelerinin aralıklı yağmurlu geçecek.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, Kütahya çevreleri öğle saatlerinde hafif yağmurlu geçecek.
 
Akdeniz: Parçalı, doğusu çok bulutlu, sabah saatlerinde Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay ve Adana'nın iç kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın Antalya civarlarında sabah saatlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-60 Km/saat)olarak eseceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir ile öğle saatlerinde Ankara, Çankırı, Kayseri, Sivas ve Niğde çevreleri hafif yağmurlu olacak.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacak.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacak.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde bölge geneli ile akşam saatlerinden itibaren doğusu yağışlı geçecek. Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Malatya, Elazığ ve Iğdır çevrelerinde yağmur şeklinde olacak yağışlar, Hakkari, Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağmur Bitlis çevrelerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.
 
Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar öğle saatlerinde Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olacak.

Bazı İllerde Hava Durumu

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif yağmurlu. (10)
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar kısa süreli ve hafif yağmur ve sağanak yağışlı. (13)
İzmir: Parçalı bulutlu. (20)
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde iç kesimleri hafif sağanak yağışlı. (23)
Antalya: Parçalı bulutlu. (20)
Bolu: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, sabah ilk saatlerde kar yağışlı. (7)
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu. (10)
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı. (7)
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. (14)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.