Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd tesk adana yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Lice'de 18 Sığınak 1 Mağara İmha Edildi

Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında jandarma tarafından terör örgütü PKK’ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda 18 sığınak ve 1 doğal mağara imha edildi, çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır’ın Lice ilçesi Yalımlı Köyü Keşkuvari mezrası, Akçabudak Köyü Hevsel, Kilimli, Mahmutlu, Dergan ve Dokuzkat mezraları, Bayırlı Köyü Sağlık ve Seyrek mezraları ile Yünlüce Köyü Konuklu mezrası mülki sınırları ile Horazivan Dağı bölgesinde, 14 Ocak’ta başlatılan “Bayrak-75 Şehit Uzman Jandarma Çavuş Osman Öz-2 Operasyonu”, dün gece itibariyle tamamlandı.

Operasyonda, PKK mensuplarınca kullanılan 16’sı Lice ilçesi Akçabudak Köyü Hevsel mezrası, 1’i Akçabudak Köyü Kilimli mezrası, 1’i Bayırlı Köyü Sağlık mezrası mülki sınırları içerisinde olmak üzere toplam 18 sığınak tespit edilerek imha edildi.

Operasyonda ayrıca, Yünlüce Köyü Konuklu mezrasında 1 adet doğal mağara, 1’i Bayırlı Köyü, 4’ü Yünlüce Köyü mezralarında olmak üzere toplam 5 ayrı avcı boy çukuru ve 6 adet el yapımı mayın düzeneği tespit edildi. Operasyonda 1 adet RPG-7 antitank roketatar mühimmatı, 1 adet M-16 fişeği, 4 adet av tüfeği fişeği, kıyafet, 6 adet el yapımı patlayıcı düzeneği bulundu.

9 KONUTTA ARAMA YAPILDI

Açıklamada, 21 şahıs ve 3 aracın Jandarma Asayiş Bilgi Sistemi’yle (JABS) KİHBİ, UYAP ve ASAL sorgulamalarının yapıldığı, 9 konut ve eklentisinde adli aramanın yapıldığı belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.