Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Pandemi

Lice'de 6 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır/Lice’de devam eden operasyonlarda dün bölücü terör örgütü mensubu altı teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır/Licede devam eden operasyonlarda bölücü terör örgütü mensubu altı terörist etkisiz hale getirildi, Bir M-16 piyade tüfeği, beş Kalaşnikof piyade tüfeği, 16 muhtelif şarjör, 480 muhtelif çapta fişek, beş el bombası, 1.178 kg kubar esrar, 2.229 kg toz esrar ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirilerek, tespit edilen bir el yapımı patlayıcının imha edildiği belirtildi.

Açıklamada, Bingöl/Genç’de, güvenlik güçleri tarafından icra edilen operasyonda, bir tabanca, dört av tüfeği, 12 kg esrar, 200 kg amonyum nitrat, 22 tüp, 200 m elektrik kablosu, 400 pil ve çok miktarda yaşam malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirildiği kaydedildi.

Diyarbakır/Kulp’ta, güvenlik güçleri tarafından icra edilen operasyonda, altı tüp, 280 pil, 800 kg gıda maddesi, çok sayıda örgütsel doküman ve muhtelif malzeme ele geçirildi.

4 Terörist Teslim Oldu

Şırnak/Silopi’de, Irak Kuzeyi barınma alanlarından kaçan bölücü terör örgütü mensubu dört terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu.

Van/Başkale’de, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık edenlere yönelik icra edilen operasyonda, bir Kalaşnikof piyade tüfeği, bir şarjörü, 30 adet fişeği ve örgütsel doküman ele geçirildi, bölücü terör örgütü işbirlikçisi yedi şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Batman/Sason ve Mardin/Dargeçit’te, güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramasında tespit edilen beş ayrı sığınak içerisinde çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.