Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Pandemi cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi

Malatya Kayısısı AB Tarafından Tescil Edildi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Avrupa Birliği (AB) nezdinde yaptığı başvuru sonuçlandı. Sonuca göre Malatya kayısısı coğrafi işaret (menşe adı) olarak Antep baklavası/Gaziantep baklavası ve Aydın incirinden sonra AB’de tescil edilen üçüncü ürün oldu.

Her türlü kötüye kullanım, taklit ve çağrıştırmaya karşı AB’inde de koruma altına alınan Malatya kayısısı, üreticiler tarafından tescil belgesinde/ürün şartnamesinde yer alan yöresel üretim tekniklerine uyulması ve Malatya ili sınırlarında olması şartıyla üretilebilecek. 

Öte yandan Malatya kayısısı gibi  Afyon Sucuğu, Afyon Pastırması, İnegöl köfte, Aydın kestanesi, Bayramiç beyazı, Taşköprü sarımsağı, Kayseri mantısı, Kayseri sucuğu  ve Kayseri pastırması için de coğrafi işaret almak üzere gerekli başvurular yapıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.