Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

Malezya Başbakanı Mohamad’a “Cumhuriyet Nişanı” Tevcih Edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmî ziyaret için Türkiye'de bulunan Malezya Başbakanı Mahathir Mohamad’a “Cumhuriyet Nişanı” tevcih etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirdikleri baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Malezya Başbakanı Mahathir Mohamad’a “Cumhuriyet Nişanı” tevcih etti.

“MALEZYA BAŞBAKANI MOHAMAD VİZYONER DEVLET ADAMLIĞIYLA İSLAM ÂLEMİNE İLHAM KAYNAĞI OLDU”

Tevcih töreninde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet Nişanı’nın, Türkiye ile dostça ilişkilerin özellikle de çok daha farklı bir şekilde geliştirilmesini ve iki ülke vatandaşlarının birbirilerine yakınlaşmalarını sağlayan yabancı devlet adamlarına tevcih edildiğini söyledi.

Malezya’nın 20 yıl önce ekonomik darboğazdayken düzlüğe çıkmayı başardığını, büyük bir ekonomik başarı gösterdiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Başbakanı Mohamad’ın dünyanın en kıdemli Başbakanı olarak bugüne kadar sergilediği müstesna liderlik ve vizyoner devlet adamlığıyla İslam âlemine ve diğer ülkelere ilham kaynağı olduğunu belirtti.

“Siyaset, iktisat ve yüce dinimiz İslam hakkında kaleme aldığınız kapsamlı eserlerinizle liderliğinizin ötesinde bizleri de aydınlattınız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Çalışmalarınız başta Filistinli ve Rohingyalı kardeşlerimiz olmak üzere mazlumların yaralarının sarılmasına, dünyada barış, istikrar ve refahın geliştirilmesine önemli katkılar sağladı. Türkiye ve Malezya arasındaki mesafe uzak olsa da, dostluk ve karşılıklı güven temelinde 1964 yılında tesis ettiğimiz ikili ilişkilerimiz, şahsi ilgi ve çabalarınızla stratejik ortaklık seviyesine ulaştı. Bu kıymetli çalışmalarınız dolayısıyla zatıâlilerine Cumhuriyet Nişanı’nı takdim etmekten şeref duyuyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu nişanı dost ve kardeş ülke Malezya’nın Başbakanına veriyor olmak benim için ayrı bir onurdur. Devletimizin Cumhuriyet Nişanı’nı ülkelerimiz arasındaki ezeli ve ebedi sarsılmaz kardeşliğin güçlü bir simgesi olarak kabul etmenizi ve taşımanızı temenni ediyorum. Bu vesileyle, hem zatıâlilerinin hem de dost ve kardeş Malezya halkının mutluluk ve refahı için en iyi dileklerimi şahım, milletim adına burada ifade etmek istiyorum” dedi.

MALEZYA BAŞBAKANI MOHAMAD: “MALEZYA TÜRKİYE’Yİ HER ZAMAN ÇOK İYİ BİR DOST OLARAK GÖRDÜ”

Malezya Başbakanı Mohamad da yaptığı konuşmada Cumhuriyet Nişanı’nı almaktan duyduğu büyük onuru dile getirerek, “Hiç Malezya Başbakanı olmayı düşünmemiştim, ama 22 yıl boyunca Başbakanlık yaptım ve diğer başbakanların yaptıklarının aynısını yaptığımı düşünüyordum, ama yaptıklarımın alışagelmişin dışında olduğunu bilmiyordum” dedi.

Malezya’nın Türkiye’yi her zaman çok iyi bir dost olarak gördüğüne vurgu yapan Malezya Başbakanı Mohamad, mensubu olduğu partinin Türk kökenli bir kişi tarafından kurulduğunu, kendisinden önce görev yapan başbakanın da Türk kökenli olduğunu kaydetti.

Ziyaretinden sonra Malezya ve Türkiye arasındaki ilişkinin daha da güçleneceğine inandığını belirten Malezya Başbakanı Mohamad, “Bu nişanın tevcihinden dolayı çok teşekkür etmek istiyorum. Ortak bir anlayışa sahibiz ve bu ortak anlayıştan hepimiz bir şeyler kazanacağız diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Başbakanı Mohamad’e Cumhuriyet Nişanı’nı tevcih etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.