Öne Çıkanlar diyarbakır azerbaycan istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu milli güvenlik kurulu çukurova belediye başkanı soner çetin gündem özeti

Mavi Kart Sahipleri Mahkemelerde Tercümanlık Yapabilecek

Türkçe bilmeyen tanık, şüpheli veya sanıkların beyanları, iddianamenin okunması ve sanığın savunması için tercümanlık faaliyetlerini Mavi Kart sahipleri de yapabilecek.  

Ceza Muhakemesi Kanununa Göre Tercüman Listelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Yönetmeliğe göre, mavi kart sahipleri, soruşturma ya da kovuşturmada Türkçe bilmeyen tanık, şüpheli veya sanığın beyanlarını ve kovuşturma evresinde iddianamenin okunmasını ve sanığın savunmasını Türkçeye çevirecek tercümanlar listesine kayıt olabilecek.

MAVİ KART

Mavi kart, doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenler ve bunların 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesinde belirtilen altsoylarına verilen ve söz konusu maddede belirtilen haklardan faydalanabileceklerini gösteren resmi belge olarak tanımlanıyor.

Anahtar Kelimeler:
Mavi Kart
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.