Öne Çıkanlar AİLE gündem özeti Melatonin hormonu Covid19 Medikal Aile Terapisi nedir CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi Aboubakar Aleksey Navalnıy bahçeli kasımpaşa teleferik kazası

MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Salih Ayhan Atandı

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Salih Ayhan getirildi.

Ekonomi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile Milli Eğitim Bakanlıklarına ait atama kararları Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, Ekonomi Bakanlığı Müşavirliğine Sevde Bayazıt Kaçar atanırken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Muğla İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne, Burdur İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şakir Fırat Erkal getirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne ise Salih Ayhan’ın atanması uygun görüldü.


Salih Ayhan kimdir?

1976 Bayburt doğumlu olan Salih AYHAN, ilk ve orta öğrenimini memleketinde, yüksek öğrenimini Uludağ Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde 2001 yılında tamamladı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Bölümünde "Tarihsel Süreç İçinde Özel İdarelerin Toplum Kalkınmasına Etkilerinin Sosyolojik İncelemesi" konulu yüksek lisans tezini 2013 yılında tamamlamıştır.

Erzincan Hava Alayı Tören Birliğinde askerliğini yapan Salih AYHAN, MİA mesleğine 2004 yılında açılan sınavı kazanarak Trabzon Kaymakam Adayı olarak başladı. Sırasıyla Samsun da Teftiş stajı, Trabzon'da vilayet stajını yaptıktan sonra ilk Kaymakam vekilliğini Ordu'nun Çatalpınar İlçesinde yaptı.

Daha sonra yabancı dil kursu stajı için Londra'da dokuz ay dil öğrenimi aldıktan sonra Samsun İli Yakakent İlçesinde kaymakam vekilliği görevinde bulunmuştur. TODAİE'de Kamu Diplomasisi Kursu'na katıldı. 91. dönem kaymakamlık kursuna çağrıldı ve kursu üstün başarıyla bitirdi.

Kastamonu İli Azdavay İlçesi ile Sivas İli Altınyayla ve Divriği İlçelerinde Kaymakam olarak görev yaptı.

Sivas Vali Yardımcılığı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevini yürüttü.

İçişleri Bakanlığı tarafından 28.12.2013 / 14.02.2014 tarihleri arasında 45 gün süreyle yerel yönetim bilgilerini artırmak ve uygulamaları yerinde görmek üzere Avustralya'da düzenlenen Kısa Dönem Eğitim Programı'na katılmıştır.

Genel Müdürümüz Sayın Salih AYHAN, 19.10.2016 tarihinden itibaren Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevine başlamıştır.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.