Meclis Siyasetin İsmet Abi’sini Uğurladı

TBMM eski Başkanı İsmet Sezgin için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Devlet cenaze töreni düzenlendi.

12-13-14-15-16-19 ve 20’nci Dönem Aydın Milletvekili, eski bakan, TBMM eski Başkanı İsmet Sezgin için Türkiye Büyük Millet Meclisinde düzenlenen Devlet cenaze törenine ailesi, yakınlarının yanı sıra, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli, bakanlar, milletvekilleri, eski başbakanlardan Tansu Çiller, Mesut Yılmaz ve çok sayıda siyasetçi katıldı.

İsmet Sezgin için düzenlenen Devlet cenaze töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Devletin en tepe noktalarına ulaştı ama Aydınlı İsmet Abi kimliğini ise hiç kaybetmedi. Ciddi ama çatık kaşlı olmayan bir siyasetçi bir devlet adamıydı” dedi.

BAŞBAKAN: SİYASETİN İSMET ABİSİ
İsmet Sezgin için düzenlenen Devlet cenaze töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Bugün siyasetin İsmet Abi’sini ebedi yolculuğuna uğurlamak için toplanmış buluyoruz. Siyasetin duayen isimleri vardır. O isimleri anlamadan siyaseti, devlet yönetimini, bütün bunların tarihini eksik anlatmış olursunuz. İşte İsmet Sezgin siyasetin böyle bir simasıydı. Bir siyaset ve devlet adamı olarak Türkiye’nin yakın tarihinde hep var oldu. Siyasetin İsmet Abi’si siyasetin inişli ve çıkışlı yollarında mücadelesini hiç ama hiç eksiltmeden sürdürdü. Devletin en tepe noktalarına ulaştı ama Aydınlı İsmet Abi kimliğini ise hiç kaybetmedi. Ciddi ama çatık kaşlı olmayan bir siyasetçi bir devlet adamıydı. Siyaseti ülkeye, millete bir hizmet fırsatı olarak gördü. İkili ilişkilerde nezaketi, samimiyeti, nüktedanlığı siyasi rakiplerince bile daima takdir gördü” diye konuştu.

TBMM BAŞKANI: SICAK, SEVECEN HERKESE AÇIK GÖNLÜ AÇIK
TBMM Başkanı İsmail Kahraman da, “Mühim olan bu kubbede hoş bir seda bırakabilmek. Rahmetli İsmet Sezgin Bey hoş sedalar bıraktı. Büyük saygınlık gördü. Çok değerli bir insandı. Sıcak, sevecen herkese açık gönlü açık, sanat edebiyat seven ve fevkalade görüşleri olan değerli bir insandı” dedi.
Sezgin’in cenazesi Kocatepe Camii’nde kılınacak Cuma namazının ardından Devlet Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.