Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

Meclisin Gündeminde Terör Vardı

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, “Terörün A'sı B'si yoktur. AK Parti Hükûmeti, AK Parti hiçbir zaman hiçbir dönemde hiçbir terör olayının üzerini örtmemiştir, böyle bir çabanın içerisinde olmamıştır; terörün üzerine kararlılıkla gitmiştir ve terör örgütlerine çok büyük darbeler indirmiştir” dedi.
Genel Kurul, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında saat 14.00’te toplandı.

Söz alan milletvekilleri İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısını kınadılar. Grup başkanvekilleri ise, şöyle konuştu:

MHP’li Akçay: Uyarının Yapıldığı Günlerde Hemen Bir Saldırı Gerçekleşiyor

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay: “Amerika Birleşik Devletleri ne zaman Türkiye'deki bazı şehirler için uyarı yapsa uyarının yapıldığı günlerde hemen bir saldırı gerçekleşiyor. 28 Haziran sabahı gazetelerde ABD'nin uyarısı yer alıyordu ve akşamı saldırı gerçekleşti. Yani ‘Amerikan istihbaratı Türkiye'de bilgi topluyor, bizim güvenlik ve istihbarat teşkilatlarımız ne yapıyor?’ haklı sorusu cevabını bekliyor. Maalesef devletin terörle mücadele etme iradesi ve yeteneği zaaf içindedir. Sayın Başbakan ‘Güvenlik zafiyeti yok diyor.’ Ancak ne millet ne de bizler bu sözlere inanmak istiyor ancak inanamıyoruz. Bu zafiyetin idari, istihbari ve güvenlik boyutları vardır. Bütün veriler elimizde iken "İstihbarat zafiyeti yok." demek mümkün mü? Millî İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet ve istihbarat birimlerinin çalışmaları hangi yöndedir? Türkiye terör örgütlerinin cirit attığı bir ülke hâline gelirken Hükûmet nerededir? Hükûmet ‘Bu saldırılarda güvenlik zafiyeti yoktur’ diyemez. Üstüne basa basa söylüyorum; güvenlik zafiyeti vardır. Yeter artık diyoruz.”

HDP’li Demirel: Hükümetin Sorumluluğu Da Çok Büyüktür

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel: “Sadece bir örnek vermek istiyorum ki biz milletvekilleri, seçildiğimiz ilçelere giderken onlarca kontrolden geçerek, hatta engellenerek ilçemize giremezken canlı bombalar havalimanlarında kendilerini patlatacak, silahlarla halkın üzerine ateş açacak bir süreçtir ve bunu ‘Güvenlik zaafı yok’ diyerek ya da Hükûmet hiçbir şekilde üstüne almayarak bunun üstünü kapatmaya çalışıyor, oysa bu vahşetin güvenlik zafiyeti de ve Hükûmetin sorumluluğu da çok büyüktür.”

CHP’li Altay: Türkiye Büyük Millet Meclisinin Yüce Milletimiz Adına Bu Konuda İnisiyatif Alması Bir Zorunluluktur

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: “Gerçekten her vesileyle söylediğimiz gibi Türkiye Büyük Millet Meclisinin vatandaşlarımıza, güvenlik kuvvetlerimize yönelik terör saldırılarından sonra bir taziye çadırına dönüşmesi Türkiye Büyük Millet Meclisinin itibarı açısından da üzüntü vericidir.

Terör dünyanın her yerinde, en gelişmiş, az gelişmiş, orta gelişmiş her ülkesinde olabilir ama dünyanın hiçbir ülkesinde Türkiye'deki kadar kronikleşmiş bir terör yoğun saldırının yaşandığını da yakın tarihte bilmiyorum. Türkiye'nin bunu kabul etmesi, Türkiye'nin bu duruma düşmesi hepimiz açısından da utanç verici bir tablo olarak algılanmalıdır. Bunun değişik sebepleri olabilir. Orta yerde cenazeler var, can çekişen, acı çeken yaralılar var. Elbette hiç şüphe yok siyasi ve idari sorumlularla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi zemininde her türlü mücadeleyi zaman içinde vereceğiz. Ancak unutulmamalıdır ki ilk elden kandan, kinden ve gözyaşından beslenmek, kandan, kinden ve gözyaşından siyasi çıkar ummak bu ülkeye, bu millete yapılabilecek ayıpların ve günahların en büyüğüdür.

Adalet ve Kalkınma Partisinin yaşam tarzı üzerinden, inanç aidiyeti üzerinden, etnik ve ırk aidiyeti üzerinden siyaset yapması geldiğimiz sonuçtur.
Öte yandan, devletin çürüdüğü, Hükûmetin aciz içinde olduğu bu dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisinin yüce milletimiz adına bu konuda inisiyatif alması bir zorunluluktur.”

“AK Parti Hiçbir Zaman Hiçbir Dönemde Hiçbir Terör Olayının Üzerini Örtmemiştir”

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş: “Terörün yönü yoktur, terörün a'sı b'si yoktur, terörün her türlüsü lanetlenir ve terörün her türlüsüne karşı da Türkiye geçmişten günümüze kadar çetin bir mücadele vermektedir, bugün de aynı mücadeleyi sürdürmektedir. AK Parti Hükûmeti, AK Parti hiçbir zaman hiçbir dönemde hiçbir terör olayının üzerini örtmemiştir, böyle bir çabanın içerisinde olmamıştır; terörün üzerine kararlılıkla gitmiştir ve terör örgütlerine çok büyük darbeler indirmiştir. AK Parti toplumun tamamını kucaklayan, toplumun ihtiyaçlarının tamamına cevap veren bir partidir.

“ Başkanlık Divanı Olarak Bir Kez Daha Terörü Lanetliyoruz”

Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın da, “Biz de Başkanlık Divanı olarak bir kez daha terörü lanetliyoruz. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyoruz, yaralılara acil şifalar diliyoruz, milletimizin başı sağ olsun. Her zamankinden çok daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu bugünlerde azami hassasiyet beklediğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.