Öne Çıkanlar deprem KENAN DOĞULU meclis Sertab Erener zorlu psm gülben ergen cem yılmaz Ebru Gündeş İrem Derici tarkan zülfü livaneli Hadise

Meteoroloji Uyardı, Yağış Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelerde yağış beklediğini açıkladı. Açıklamada kuvvetli yağış beklenen bölgelerin, Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu, Tekirdağ, İstanbul ve Kocaeli çevresi olduğu belirtildi.

Meteorolojiden gelen açıklamaya göre, Marmara’nın kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Balıkesir, Bursa ve Diyarbakır çevreleri ile Çanakkale’nin doğu kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, Doğu Karadeniz kıyıları ile Tekirdağ’ın doğu ilçeleri, İstanbul ve Kocaeli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak.

Hava sıcaklığında ise önemli bir değişiklik beklenmezken, Türkiye genelinde mevsim normallerinin civarında seyredecek. Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olacak.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteorolojinin uyarılarına göre yağışlar, Doğu Karadeniz kıyıları ile Tekirdağ’ın doğu ilçeleri, İstanbul ve Kocaeli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak. Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerine kadar etkisini sürdürmesi beklendiğinden ve bölgede son günlerde meydana gelen yağışlar sonucu toprak doygunluğa ulaştığından sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarı yapıldı.

Bölgelerde Hava Durumu
 
MARMARA: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzeyi, Balıkesir ve Bursa çevreleri ile Çanakkale’nin doğu kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
 
EGE: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzey kesimleri yer yer parçalı bulutlu geçecek.
 
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, bölgenin doğu kesimleri yer yer parçalı bulutlu geçecek.
 
İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.
 
BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kıyı kesimi yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
 
DOĞU ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batı kesimleri ile Van ve Bitlis çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra parçalı bulutlu, Diyarbakır çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
 
Bazı İllerde Hava Durumu
 
ANKARA: Parçalı ve az bulutlu. (30)
 
İSTANBUL: Parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (30)
 
İZMİR: Parçalı ve az bulutlu.(36)
 
ADANA: Az bulutlu ve açık. (34)
 
ANTALYA: Parçalı bulutlu. (38)
 
SAMSUN: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(29)
 
ERZURUM: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (24)
 
DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(39)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.