Öne Çıkanlar AİLE gündem özeti Melatonin hormonu Cansu İvecen Kuru Gürültü Covid19 Medikal Aile Terapisi nedir Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi Aboubakar

Meteoroloji Zirai  Don Uyarısında Bulundu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, iç ve doğu kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile sabah ilk saatlerde Sivas çevrelerinde, Çarşamba ise Karabük, Kastamonu ve Bartın çevreleri yağışlı olacak.

Yağışların genellikle yağmur, Sivas çevreleri ile Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının doğu kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, güney, iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege Kıyılarında kuvvetli esmesi bekleniyor.

 

 

ZİRAİ DON UYARISI

Meteoroloji ayrıca, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege, Göller yöresi, İç ve Doğu Anadolu bölgelerinde sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte zirai don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

 

 

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu geçmesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte zirai don olacağı tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Genellikle parçalı, doğusunun çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde göller yöresinde buzlanma ve don olayı ile birlikte zirai don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ilk saatlerde Sivas çevrelerinin kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte zirai don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, Kastamonu, Karabük ve Bartın çevrelerinin yarın yer yer hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte zirai don olacağı tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, Kastamonu, Karabük ve Bartın çevrelerinin yarın yer yer hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte zirai don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu ve Malatya dışında bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar, zamanla batısı ile Iğdır çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte zirai don olacağı tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölgenin doğusunun aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu (14)

ANKARA: Parçalı bulutlu (9)

İZMİR: Az bulutlu (18)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu (21)

ANTALYA: Parçalı bulutlu (20)

SAMSUN: Parçalı bulutlu (12)

ERZURUM:  Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı (3)

DİYARBAKIR: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (13)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.