Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan erdoğan Hakkari HAVA HAREKATI başbakan binali yıldırım kızılay atatürk operasyon

Meteoroloji’den Doğu Karadeniz İle Doğu Anadolu İçin Çığ Uyarısı

Kar yağışı ise Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer yoğun olacak. Yetkililer, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde, dik ve eğimli yamaçlarda çığ düşme riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimleri ile zamanla güneybatı kesimleri çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Sivas, Bartın, Sinop ve Ardahan çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimleri aralıklı kar yağışlı, sabah saatlerinde İstanbul'un kuzey kesimleri hafif yağmurlu, gece saatlerinde Muğla çevreleri karla karışık yağmurlu, diğer yerler parçalı ve az bulutlu geçecek. Kar yağışı ise Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer yoğun olacak. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı, iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, doğu bölgelerde 1 ila 3 derece azalacak, batı bölgelerde ise gündüz sıcaklıkları 2 ila 4 derece artacak. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Uyarılar

Yetkililer, Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer yoğun kar yağışı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, don hadisesi tehlikesi, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyardı.

Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde, dik ve eğimli yamaçlarda çığ düşme riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Bölgelerde Hava Durumu

Marmara: Parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde İstanbul'un kuzey kesimleri hafif yağmurlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte doğusunda yer yer pus ve sis bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, zamanla güneybatısı parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerde Muğla çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, bölgenin iç ve doğu kesimleri yer yer parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Sivas çevreleri hafif kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Bartın ve Sinop çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimleri kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz kar yağışlı geçecek. Yağışlar, Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer yoğun olacak. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Ardahan, Van, Hakkari, Bitlis ve Şırnak çevreleri kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde pus ve sis bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, doğu kesimleri yer yer çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Bazı İllerde Hava Durumu

Ankara:  Parçalı ve çok bulutlu. (0)
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzey kesimleri hafif yağmurlu. (5)
İzmir:  Az bulutlu ve açık. (9)
Adana:  Parçalı ve az bulutlu. (12)
Antalya:  Az bulutlu ve açık. (12)
Samsun:  Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı. (5)
Erzurum:  Parçalı ve çok bulutlu. (-7)
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu. (2)
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.