Öne Çıkanlar İyi Parti ak parti sözcüsü ömer çelik çin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kosgeb ak parti Op. Dr. Volkan Erdoğan İtalya Büyükelçisi Giorgio Marrapodi  Harp ve Vazife Malullerine Yapılacak 2021 Yılı Ek Ödemeleri BGMP 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası

Meteoroloji’den Karadeniz’de Yoğun Yağış Uyarısı

Karadeniz bölgesinde beklenen sağanak yağışların; Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli, Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Kocaeli, Sakarya, Amasya, Erzurum'un kuzey ve doğu kesimleri, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Van çevrelerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli, Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
 
Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları ile zamanla güneydoğu kesimlerde güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısı ve güneydoğusunda kuvvetli (30-50 Km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Karadeniz bölgesinde beklenen sağanak yağışların; Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli, Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

-BÖLGELERDE HAVA-

MARMARA: Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu, Kuzey Ege'nin iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu, zamanla kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Doğusunda kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, kıyı kesimleri ile öğle saatlerinden sonra bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Amasya çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli, Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla kuzey ve doğusunun yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzurum'un kuzey ve doğu kesimleri ile Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Van çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bölgenin güneydoğu kesimlerinde güneybatı yönlerden, batı kesimlerinden kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

ANKARA: Az bulutlu, zamanla parçalı, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu. (20)

İSTANBUL: Parçalı ve yer yer çok bulutlu. (24)

İZMİR: Parçalı ve az bulutlu. (26)

ADANA: Az bulutlu ve açık. (32)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık. (31)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. (20)

ERZURUM: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ve doğu kesimleri yerel olmak üzere sağanak yağışlı. (15)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık.(28)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.