Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs suriye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türkiye ak parti yunanistan abd vakıfbank

Meteorolojiden Kuvvetli Rüzgar ve Toz Taşınımı Uyarısı

Rüzgarın, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Akdeniz'in doğusunda kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde(40 - 60 km/saat) esmesi ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Diyarbakır, Adıyaman, Bingöl ve Muş çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Adana'nın doğusu, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesi, Osmaniye ile Hatay kıyılarında kuvvetli, Trabzon ve Rize ile Artvin'in kıyı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olacak. Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda  toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklığı, Kuzey kesimlerde hissedilir derecede (4-8 derece) olmak üzere kuzey, iç ve doğu bölgelerde azalacak. Diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın ise Kuzey, iç ve batı kesimlerde kuzey ve batı, Akdeniz kıyıları ile doğu bölgelerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve doğusu ile yarın zamanla Doğu Akdeniz'in doğusunda kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde(40 - 60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Yağış, Rüzgar ve Toz Taşınımı Uyarısı

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Yağışlar Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Adana'nın doğusu, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesi, Osmaniye ile Hatay kıyılarında kuvvetli, Trabzon ve Rize ile Artvin'in kıyı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, yağış anında kuvveti rüzgar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Rüzgarın Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Akdeniz'in doğusunda kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde(40 - 60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı(Ulaşımda aksamalar, Çatı Uçması, Ağaç devrilmesi vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Toz Taşınımı Uyarısı : Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı beklendiğinden tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Bölgelerde Hava Durumu

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge geneli aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay'ın kıyı kesimleri, öğle saatlerinden sonra bölge geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğusu, öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar kıyılarda kuvvetli, Trabzon ve Rize ile Artvin'in kıyı ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olacak. Rüzgarın kıyılarında kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi ve batısı ile Muş ve Bingöl çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın güney ve doğusunda güney ve batı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40 - 60 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölgenin güneydoğusunda toz taşınımı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Diyarbakır ve Adıyaman çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın batı yönlerden kuvvetli (40 - 60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.
 
Bazı İllerde Hava Durumu

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra il geneli yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (20)

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (21)

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (26)

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, öğle saatlerinden sonra doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacak. (30)

Antalya: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (29)

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.Yağışlar yerel olarak kuvvetli olacak. (21)

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (21)

Diyarbakır: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (28)
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.