Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon başbakan binali yıldırım

Meteorolojiden Sel Uyarısı Geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre, yurt geneli parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Giresun, Gümüşhane, Bitlis, Van ve Muş çevreleri aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.21 ilde beklenen kuvvetli yağış nedeniyle ani sel, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Bölgelere Göre Hava Durumunun Şöyle Olacağı Açıklandı:

Marmara Bölgesi: Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, Bursa, Bilecik ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak.

Ege Bölgesi: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, öğle saatlerinden sonra Manisa, Afyon, Uşak ve Kütahya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak.

Akdeniz Bölgesi: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Batı Akdeniz ile Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, öğle saatlerinden sonra Göller yöresinde yerel olarak kuvvetli olacak. ması bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatı kesimleri ile zamanla bölge geneli yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar,  Eskişehir, Ankara'nın kuzey ve batı kesimleri, Çankırı ile Konya’nın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacak.

Batı Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olacak.

Orta Ve Doğu Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz ile Giresun ve Gümüşhane çevreleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, öğle saatlerinden sonra Çorum ile gece saatlerinde Samsun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak.

Doğu Anadolu Bölgesi: Az bulutlu, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis ve Van çevreleri yerel olarak sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Az bulutlu ve açık, zamanla yer yer parçalı bulutlu geçecek.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.