Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin beşiktaş chp niğde milletvekili ömer fethi gürer Shanghai Astronomi Müzesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan chp haberleri tesk genel başkanı bendevi palandöken recep tayyip erdoğan tüik ORDU cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan

MGK Bildirisi: “Barış Pınarı Harekâtı Amacına Ulaşana Dek Sürdürülecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen Millî Güvenlik Kurulu toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada Barış Pınarı Harekâtı’nın her veçhesiyle değerlendirildiği belirtilerek, “Bölgede barış ve istikrar ortamının tesis edilmesi sürecine katkıda bulunan harekâtın, amacına ulaşana kadar sürdürüleceği ve sivillerin zarar görmemesi için her türlü tedbirin alınmakta olduğu vurgulanmıştır” denildi.

Millî Güvenlik Kurulu (MGK) olağan toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, toplantıda Türkiye’nin güvenliğini yakından ilgilendiren önemli iç ve dış gelişmelerin ele alındığı bildirildi.

Bildiride, Türkiye’nin millî birlik ve beraberliği ile bekasını tehdit eden PKK/PYD-YPG, FETÖ ve DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı yurt içi ve yurt dışında azim ve kararlılıkla sürdürülen mücadele hakkında Kurul’a bilgi sunulduğu ve başarıyla icra edilmekte olan harekât ve operasyonların detaylı şekilde görüşüldüğü kaydedildi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları ile Adana Mutabakatı ve meşru müdafaa hakkı çerçevesinde icra edilen Barış Pınarı Harekâtı’nın her veçhesiyle değerlendirildiği belirtilen bildiride, “Bölgede barış ve istikrar ortamının tesis edilmesi sürecine katkıda bulunan harekâtın, amacına ulaşana kadar sürdürüleceği ve sivillerin zarar görmemesi için her türlü tedbirin alınmakta olduğu vurgulanmıştır” denildi.

“TÜRKİYE, DEAŞ TERÖR ÖRGÜTÜ İLE MÜCADELEDE HER TÜRLÜ İŞ BİRLİĞİNE HAZIRDIR”

Açıklamada şunlar kaydedildi: “Suriye’de güvenli bölgenin tesisi amacıyla imzalanan mutabakatların tarafı ülkelerden, Tel Rıfat ve Münbiç bölgeleri dâhil başlattıkları teröristten arındırma çalışmalarının bir an önce tamamlamasının beklendiği ifade edilmiştir.  Uluslararası toplum; Suriyeli kardeşlerimizin gönüllü ve güvenli bir şekilde dinî ve etnik hiçbir ayırıma uğramaksızın evlerine ve topraklarına dönerek en kısa sürede huzur ve refaha kavuşmalarını amaçlayan Türkiye’yi desteklemeye davet edilmiştir. Terörle mücadelede hiçbir yük ve sorumluluktan kaçmayan Türkiye’nin, DEAŞ terör örgütü ile mücadeleyi ilkeli ve kararlı şekilde yürüttüğü, her türlü iş birliğine hazır olduğu bir kez daha beyan edilmiştir.”

Bildiride, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz başta olmak üzere dönem içerisinde ortaya çıkan bölgesel ve küresel meselelerin ele alındığı belirtilerek gerçekleştirilen dış temaslar hakkında Kurul’a bilgi sunulduğunu ifade edildi.

MGK bildirisinde “1915 olayları hakkında tarihî ve hukuki dayanaktan mahrum ve asılsız iddiaları esas alan kararlar şiddetle kınanmış; hakikatleri gün yüzüne çıkarmanın vaktinin geldiği uluslararası toplumun dikkatine getirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.