Öne Çıkanlar deprem azerbaycan KENAN DOĞULU meclis zorlu psm demet akalın Aleyna Tilki gülben ergen Sertab Erener ermenistan tarkan Ebru Gündeş

MGK Toplantısı Başladı

Milli Güvenlik Kurulu, (MGK) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 2018 yılının ilk toplantısını gerçekleştiriyor. MGK’nın ana gündem maddeleri ise olası Afrin harekatı ve Olağanüstü Hal uygulaması olacak.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen MGK, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. 2018 yılının ilk MGK’sı olan toplantının ana gündem maddelerinin, olası Afrin harekâtı ve Olağanüstü Hal uygulaması olacak.

Erdoğan başkanlığındaki MGK’da, Afrin’deki YPG unsurlarının temizlenmesine yönelik harekâtın son hazırlıklarının ele alınması bekleniyor.

Bu çerçevede, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın dün Brüksel’de ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford’la yaptığı görüşmeye ilişkin kurul üyelerini bilgilendirmesi bekleniyor.

Olası Afrin harekâtına ilişkin planlamanın ve harekât sonrasında atılacak adımların değerlendirilmesinin öngörüldüğü MGK’da, Türkiye’nin terörle mücadeleye yönelik kararlılığın vurgulanması bekleniyor.

MGK’da ayrıca 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasının 6. kez uzatılması için tavsiye kararı da alınacak. MGK’nın ardından Erdoğan başkanlığında toplanacak Bakanlar Kurulu toplantısında bu tavsiye kararı ele alınacak. Ardından da OHAL’i uzatma kararına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi Meclis'e sevk edilecek. Tezkere ile OHAL 6. kez uzatılmış olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.