Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari erdoğan başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan

MHP’li Adan: Böyle Bir Girişim Türkiye’yi Alenen Tehdittir
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, “Türkiye’yi sıkıştırmak için PKK’yı her daim elinin altında bir koz olarak tutanlar unutmasınlar ki; kullandıkları maşalar gün gelir kendilerini de satar. PKK’nın ve PYD’nin her ne surette olsun Musul’da pozisyon alması, oralarda etkin olması Türkiye için asla ve kat’a kabul edilemez. Böyle bir girişim Türkiye’yi alenen tehdittir” ifadelerini kullandı.

MHP’li Adan, Musul’da yürütülen operasyona ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Koalisyon güçlerinin Musul’da IŞİD’e yönelik başlattığı operasyonun uzun soluklu bir savaş olacağını ifade eden Adan, Türkiye’nin bu sürecin izleyicisi olamayacağını, güvenlik, istikbal ve beka için geride duramayacağını belirtti.

ABD’nin başını çektiği koalisyon güçlerinin Türkiye’yi Musul’dan uzak tutma gayretinde olduğunu öne süren Adan, “Bizi Musul’dan uzak tutmak ve Başika’dan çıkmamız için bizi zorlamak yönünde girişimlerde bulunacakları aşikârdır. Türkiye’siz bir Musul akla aykırıdır. Bu bir bilgisayarda yazılım savaşı değildir. Yazılım güncelleyerek, ekranda oynanacak bir savaş değildir. Tam aksine ete kemiğe bürünmüş, çok boyutlu ve esas olarak insani yıkımların kol gezdiği bir savaştır” ifadelerini kullandı.

"PKK ve PYD’nin Musul’da, Kerkük’te, Telafer’de ne işi olabilir?"

Bekanın söz konusu olduğu bir yerde Türkiye’nin meşru müdafaa hakkını kimsenin tartışamayacağını belirten Adan, bir yandan Türkiye’yi sürecin dışında tutup diğer yandan yüzbinlerce mülteciyi Türkiye sınırlarına yığacak bir oldubittinin kabul edilemeyeceğinin altını çizdi.  Adan, şöyle devam etti:

“Tüm dünya şunun cevabını açıkça vermelidir: Niyetiniz nedir, İŞİD’i Musul’dan kovmak mıdır, yoksa Musul’u daha da büyük bir cehennem ateşinin ortasına atmak mıdır? Musul’u ve civarını kendiniz için İŞİD sonrası daha da kullanılabilir bir etnik, mezhebi keşmekeş alanı haline getirmekle tam olarak neyi murad etmektesiniz?

PKK ve PYD’nin Musul’da, Kerkük’te, Telafer’de ne işi olabilir? Türkiye’yi sıkıştırmak için PKK’yı her daim elinin altında bir koz olarak tutanlar unutmasınlar ki; kullandıkları maşalar gün gelir kendilerini de satar. PKK’nın ve PYD’nin her ne surette olsun Musul’da pozisyon alması, oralarda etkin olması Türkiye için asla ve kat’a kabul edilemez. Böyle bir girişim Türkiye’yi alenen tehdittir.”

İbadi’nin, Sadr’ın ve Barzani’nin Musul operasyonun başında ortaya koydukları Türkiye düşmanlığının manidar olduğunu belirten Adan, “Bu kuklaların hepsi Türk düşmanlığında bir kez daha birleşmişlerdir. Musul, Kerkük ve Halep’teki ecdat emaneti soydaşlarımızı perişan edip yerlerinden sürmek adına büyük ağabeyleriyle muhakkak işbirliği yapacaklardır. Irak’taki Türkmen varlığının korunması bizim atalarımıza ve tarihimize karşı boynumuzun borcudur. Uzun soluklu bu mücadelede önceliğimiz ve olmazsa olmazımız soydaşlarımızın canlarının ve yurtlarının korunması olmalıdır” açıklamasında bulundu.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.