MHP'li Büyükataman: Davul Başbakanın boynundadır ama tokmak Cumhurbaşkanının elinden düşmemektedir

ANKARA(ANKA) - MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, “Sayın Davutoğlu Saray’ın arzularını ve çıkarlarını savunmayı, ülkenin milletinin korunmasından daha önemli tutmuştur. Davul Başbakanın boynundadır, ama tokmak Cumhurbaşkanının elinden düşmemektedir” dedi.

MHP'li İsmet Büyükataman yaptığı yazılı açıklamada, koalisyon kurma çalışmaları kapsamında Davutoğlu’nun, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile görüşmek üzere ikinci ziyaretini 18 Ağustos 2015 tarihinde gerçekleştirdiğini hatırlatarak, “Yapılan görüşmelerde  Genel Başkanımızın çabasına rağmen bir sonuç alınamamıştır. Haddi zatında Davutoğlu’nun ne yazık ki Genel Başkanımızın yapmış olduğu Saray vesayetinden kurtulup görüşmelere gelmesi hususundaki uyarılarını dikkate almadığı ve aslında bir koalisyon görüşmesi yapmak yerine kamuoyuna yönelik olarak göz boyama amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiği müşahede edilmiştir. Sonra da çıkıp koalisyona bizim razı olmadığımız yönünde kamuoyu yalan ve yanlış bilgilendirilmektedir. Davul Başbakanın boynundadır, ama tokmak Cumhurbaşkanının elinden düşmemektedir. Siyasi ahlak mı, bunlarda hiç aramayın. Uzaktan kumandalı, sanal bir Başbakan ister istemez 'AOÇ muhtarının' kontrolü altında olacaktır” dedi.

-“DAVUTOĞLU ÇIKARLARINI SAVUNMAYI, MİLLETİNİN KORUNMASINDAN DAHA ÖNEMLİ TUTMUŞTUR”-

“Milliyetçi Hareket Partisinin bu tarz bir koalisyon hükümetinin içerisinde olması elbette düşünülemezdi” diyen Büyükataman, “Sayın Davutoğlu yolsuzlukların hırsızlıkların üzerinin örtülmesini, ülke bütünlüğünü tehlikeye düşüren ihanet projelerinin devamını, anayasanın delinmesini, rejimin tartışmaya açılmasını destekler bir siyaset ortaya koyacağını açıkça ifade etmiştir. Sayın Davutoğlu Saray’ın arzularını ve çıkarlarını savunmayı, ülkenin milletinin korunmasından daha önemli tutmuştur. TC’nin tasfiyesine, Kürdistan’ın kurulmasına, PKK’nın ve İmralı canisinin affına nezaret edenler, kara paraya da kuryelik yapmıştır. Bir yanda hainlere prim verip sınırsız kredi açanlar, öte yanda Türkiye’yi 'Kel Ali’nin Bağına' çevirenler, baştan ayağa soygun düzeni kurdular” dedi.

Terörü lanetleyerek açıklamasını sonlandıran Büyükataman, “Siirt-Pervari’de hayatlarını kaybeden evlatlarımız başta olmak üzere, tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine, silah arkadaşlarına ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz. Terörü lanetliyor, teröristlerin, bunlara destek veren vatansızların, PKK’ya sırtını dayayan şeref yoksunlarının amaçlarına ulaşamayacağını bir kez daha, çok kararlı ve güçlü bir şekilde haykırıyoruz” ifadelerini de kullandı. (ANKA)

(ÖZ/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.