Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ihracat cumhurbaşkanı HAVA HAREKATI Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan CUMA GÜNÜ tsk içişleri bakanlığı almanya ekipler 14 Nisan 2024 Gündem Özeti

MHP'li Çetin, Bahçeli'nin neden görüşmeye katılmadığını açıkladı

ANKARA(ANKA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Ankara’daki terör saldırısının ardından Başbakan Davutoğlu’nun liderler zirvesi talebini ilişkin, “MHP lideri Devlet Bahçeli’nin görüşme talebini reddetmesinin sebebi, Davutoğlu’nun terörle mücadeledeki zafiyette sorumluluğu olmasıdır” açıklamasında bulundu.

MHP’li Çetin yaptığı yazılı açıklamada, dün Ankara’da yaşanan ve 95 vatandaşım hayatını kaybettiği terör saldırının ardından Başbakan Davutoğlu’nun liderler zirvesi talebini reddetmesine ilişkin, “MHP lideri Devlet Bahçeli’nin görüşme talebini reddetmesinin sebebi, Davutoğlu’nun terörle mücadeledeki zafiyette sorumluluğu olmasıdır. Ahmet Davutoğlu ve Tayyip Erdoğan terörle mücadelede samimi iseler evvela teröre cesaret veren çözüm ihanetinden vazgeçtiklerini, içinde sakladıkları buzdolabının fişini çektiklerini ilan etmelidirler. Sayın Bahçeli, Davutoğlu'nu ülkede güvenliğin sağlanamadığı ve terörle mücadelenin yapılmadığı hususunda defalarca uyarmıştır. Kişisel iktidarlarını sürdürmek için ülkeyi kaos ve terör ortamına sürüklemek yerine, Bahçeli’nin yaptığı uyarıları zamanında dikkate alsalar bütün bu acılar yaşanmazdı. Davutoğlu testi kırıldıktan sonra ve toplumsal infial korkuyla muhalefetin arkasına saklanacağına, uyarılarımızı hatırlamalı ve sorumluluklarını yerine getirmelidir” dedi.

-“ÜLKEMİZİN TOPLUMSAL BİRLİĞİ VE DİRLİĞİ DÜN BİR KERE DAHA HEDEF ALINDI”-

“Ülkemizin toplumsal birliği ve dirliği dün bir kere daha hedef alındı” diyen Çetin, “Başkent Ankara’da yapılan gösteri yürüyüşüne yapılan terör saldırısı, çok sayıda vatandaşımızın hayatına mal oldu. Aynı saatlerde Diyarbakır’da PKK terör örgütü alçakça bir saldırıyla yine bir polis memurumuzu şehit etti. Milliyetçi Hareket Partisi olarak terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Ankara’da hayatını kaybeden 100’e yakın sivil vatandaşımız ve Diyarbakır’daki polisimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

-“DAVUTOĞLU’NU BAŞBAKAN OLDUĞUNU HATIRLAMAYA DAVET EDİYORUZ”-

MHP’nin, Türkiye’nin neresinde ve kime yapılırsa yapılsın terör saldırıları üzerinden bir siyasi tartışmayı ve hesaplaşmayı doğru bulmadığını belirten Çetin “Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye’nin güvenliğini ve vatandaşlarımızın esenliğini her türlü siyasi hesabın üzerinde tutmaktadır. Türkiye tarihinin en büyük can kaybına yol açan terör saldırısının ardından Ahmet Davutoğlu’nun ülkeyi yöneten başbakan olarak sorumluluğu almak yerine,  meseleyi hükümet kurma tartışmalarıyla izah etmeye çalışmasını kınıyoruz. Davutoğlu’nu bir kerecik olsun Türkiye’yi kendisinin yönettiğini ve başbakan olduğunu hatırlamaya davet ediyoruz” dedi.

-“HERHANGİ BİR GÜVENLİK SORUNU YOK” AÇIKLAMASI TAM BİR DEVE KUŞU POLİTİKASIDIR-

Türk devletinin ve hükümetinin ilk görevinin, ülkenin her neresinde yaşıyor olursa olsun bütün vatandaşların can ve mal emniyetinin sağlanması olduğunu ifade eden Çetin şunları kaydetti:

“Yaşanan her terör saldırısının ve kaybedilen canların sorumlusu, doğrudan hükümet ve güvenlik bürokrasisidir. Tren garında 100’e yakın ölü ve 400 yaralı varken, içişleri bakanının “Herhangi bir güvenlik sorunu yok” açıklaması tam bir deve kuşu politikasıdır. Başbakan ve bütün sorumluların tek yapabildiği mazeret üretmekten ibarettir. Başkentin göbeğinde terör saldırısıyla vatandaşların katledilmesine engel olamayan Davutoğlu, bir başbakan olarak sorumluluğu üstlenmek yerine mazeretlerin arkasına saklanması suçluluk psikolojisidir. Türkiye’yi 13 yıldır yöneten bu siyasi kadro, terör yılanıyla yatağa giren bir gün ısırılacağını hesap edememiştir. AKP hükümetleri yıllardır terörle mücadele görevlerini layıkıyla yapsalardı, sıfırlanmış terör belasının Türkiye’de yeniden hortlaması mümkün olmazdı. En azından açılım ihanetiyle bölücülüğe göz yummasalar, güvenlik güçlerimizin görevlerini yapmalarına müsaade etseler terör bu kadar rahat hareket edemezdi. Orduya kumpasa, emniyeti dağıtmaya, istihbaratı siyasallaştırmaya çalışmasalar Türkiye zaafa düşmez, ne askerimiz polisimiz, ne de sivil vatandaşlarımız canından olmazdı.” (ANKA)

(ÖZ/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.