Öne Çıkanlar İyi Parti kosgeb çin  Harp ve Vazife Malullerine Yapılacak 2021 Yılı Ek Ödemeleri BGMP 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası Emirates NBD Bank PJSC 1 Haziran 2021 tarihine kadar Ankarada uygulanacak koronavirüs önlemleri Alkın Kalkavan 20202021 Sezonu Süper Lig 9. Hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu. Kara liste

MHP’li Ersoy’un 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

MHP MYK Üyesi ve Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy, 10 ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Ersoy, "Gazetecilik, bin bir fedakârlıkla, türlü sorunlarla mücadele edebilmeyi, uzun çalışma vakitleri, stres ve yıpranmanın yanında kimi zaman can güvenliğinin sağlanamadığı durumlarda da çalışmayı gerektiren yapısı ile kutsal bir meslektir." dedi.

Ersoy mesajına şöyle devam etti:


Basın yayın kuruluşları toplumu bilgilendirerek kamuoyunu aydınlatma görevlerinin yanında toplumun da kendisini ifade etme alanı olarak çok önemli misyonu üstlenmiş bir güç olarak bugün yasama yargı ve yürütmeden hemen sonra dördüncü bir güç olarak değerlendirilmektedir.

Demokrasinin temeli, toplumun gözü, kulağı ve aynı zamanda sesi olma özelliğine sahip basın dünyası ve gazetecilik mesleğinin çözülmeyi bekleyen birçok sorunu mevcuttur.

Gazeteciliğin ve basın alanında çalışanların bu özverili mücadelesinin karşılığında başta çalışma şartları ve özlük hakları çözülmeyi bekleyen sorunların başında gelmektedir.

Her gün, önemi ve değeri daha da artan basın dünyası ve gazetecilik mesleği basın ve ifade özgürlüğünü basın ahlak kuralları içerisinde kullanan, kullandıran yapısı ile toplumun bilinçlendirilmesinde olmazsa olmaz alanlardandır. Bu nedenle basın çalışanlarının sorunlarının bir an önce çözülmesi gerekmektedir.

Bu vesile ile kamuoyunun doğru bilgiye ulaşmasında ve aydınlatılmasında en büyük görevi ifa eden, her şart ve durumda bu görevlerini yerine getirmek için mesai kavramı gözetmeden emek sarf eden, milletimizin gözü, kulağı ve dili durumundaki basınımızın her bir çalışanının “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.