Öne Çıkanlar gündem özeti gündem başlıkları Afrin çin Muhbir ysk Hakkari pkk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik

MHP’li Karakaya: MGK bugün toplanmayacak da ne zaman toplanacak?

ANKARA(ANKA) – MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, “MGK bugün toplanmayacak da ne zaman toplanacak? Anayasal bir kurum olan sıkıyönetim istemek demokrasiye niye aykırı olsun” diye sordu.

MHP’li Mevlüt Karakaya yaptığı yazılı açıklamada, MHP Lideri Bahçeli’nin hükümete yaptığı “MGK toplansın” çağrısına ilişkin, “Şimdi Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin MGK’nın toplanması ve sorunlu bölgeler için sıkıyönetim talebine karşı çıkıyorlar. MGK bugün toplanmayacak da ne zaman toplanacak? Anayasal bir kurum olan sıkıyönetim istemek demokrasiye niye aykırı olsun” ifadelerini kullandı.

-“BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİ CİDDİ ŞEKİLDE TEHDİT EDİYOR”-

Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinin en buhranlı dönemlerinden birini yaşadığını ileri süren Karakaya, “Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birliği ve kardeşliği dinamitleniyor, bu uğurda mücadele veren Türk askeri, Türk polisi, Türk korucusu alçakça katlediliyor. Ülkemizin özellikle bir kısmında bölücü terör örgütü can ve mal güvenliğini ciddi şekilde tehdit ediyor. Aynı bölgede son iki üç yılda paralel devlet inşa eden terör örgütü ve yerel uzantıları, vatan toprağından bölünmesi için kan döküyor. 20 Temmuz’dan bu tarafa 57 vatan evladı şehit edildi, çok daha fazlası yaralandı” dedi

-“CHP VE AKP, MİLLETİN EN KIYMETLİ BİR AYINI HEBA ETTİLER”-

“CHP ve AKP, milletin en kıymetli bir ayını heba ettiler” diyerek açıklamasını sürdüren Karakaya, “32 gün boyunca birbirine gidip-gelmişler, çay-kahve içmişler. Türkiye bir aydır dedikodu ile meşgul edildi. Oysa MHP, ortak hükümeti kurmaları için ikisine de destek vermişti. Sonuç çıkmayınca MHP, AKP’yle koalisyon hükümeti kurmak için 4 maddelik şartı öne sürdü.  MHP’nin sunduğu 4 maddelik şart, Türkiye için altın değerinde bir fırsattı ama maalesef AKP siyasi ihtirasları uğruna bu fırsatı geri tepti” ifadelerini kullandı.

-“ÇÖZÜM SÜRECİNİZİN ÜLKEYİ GETİRDİĞİ NOKTAYI HEP BERABER GÖRDÜK”-

Karakaya, terör örgütünün 2 ilde 10 ilçede özerklik ilan ettiği iddialarına ilişkin, “Siz anayasal bir kurum olan sıkıyönetimi dillendirdi diye MHP‘ye veryansın ediyorsunuz. Nedir sizin öneriniz? Sıkıyönetimin karşılığı neyi öneriyorsunuz bölgede? Özerklik mi? Yoksa daha fazla şehit mi? Çözüm sürecinizin ülkeyi getirdiği noktayı hep beraber gördük” dedi.

-“BÜTÜN SİSTEMLER İNSANLAR İÇİN İNŞA EDİLİR, İNSANLAR SİSTEMLER İÇİN HARCANMAZ”-

“Geldiğimiz nokta vahimdir. Duracak zaman yoktur” vurgusu da yapan Karakaya şunları kaydetti:

“Bütün sistemler insanlar için inşa edilir, insanlar sistemler için harcanmaz. Kendi düzenlerinin devamını Mehmetçiğin, Türk polisinin kanından daha değerli görenler yarın milletin karşısına nasıl çıkacaklar acaba? Kanayan yaraya neşter vurma zamanıdır. Yılanın akıttığı zehir bütün vücudu sarmadan acil tedbir gerekmektedir.” (ANKA)

(ÖZ/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.