Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit adana tesk yunanistan Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener esnaf

MHP’li Yalçın: Hürriyet Gazetesine saldıran bir kısım akılsızlar...

ANKARA(ANKA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Hürriyet gazetesine gerçekleştirilen saldırıya ilişkin, “Kaçak Saray Hasan Sabbah’ın mekânı, Hürriyet gazetesine saldıran alçaklar gibi bir kısım akılsızlar güruhu da onun fedaileri olmuştur” açıklamasında bulundu.

MHP’li Yalçın yaptığı yazılı açıklamada, 1 Kasım Seçimleri yaklaşırken “yandaş medya” harıl harıl Erdoğan’ın MHP’yi yıpratmaya dönük seçim stratejisine hizmet etmeye koyduğunu savunarak, “Onları, Türkiye’nin kan gölüne dönmesi, Müslüman mültecilerin çocuklarına ait cesetlerin ölü balıklar gibi karaya vurması, 10 milyon emeklinin geçim sıkıntısı, ekonomi çarkının durması, giderek artan işsizlik, Türk parasının değer kaybetmesi gibi konular ilgilendirmemektedir. Hepsi papağanlar gibi ‘Bahçeli de Bahçeli, MHP de MHP’ diyerek Türkiye gerçeklerine gözlerini kapatıp kulaklarını tıkamışlardır. İşi gücü bırakıp MHP düşmanlığına soyunmuşlardır. Kaçak Saray Hasan Sabbah’ın mekânı, Hürriyet gazetesine saldıran alçaklar gibi bir kısım akılsızlar güruhu da onun fedaileri olmuştur” dedi.

-“AKP MARİFETİYLE EN AZ PKK ŞİDDETİ KADAR TEHLİKELİ BİR ORTAM OLUŞTURULMUŞTUR”-

“AKP marifetiyle en az PKK şiddeti kadar tehlikeli bir ortam oluşturulmuştur” diyen Yalçın, “Her şeye rağmen Türk devleti güçlüdür. PKK’nın ve ona hizmet edenlerin başını ezmeye ve Dağlıca’yı düz ovaya çevirmeye muktedirdir. Yetir ki bu yönde sağlam bir irade olsun. Doğan ve AKP yandaşları, kendileri gibi düşünmeyen ve partilerini desteklemeyenler üzerinde mahalle baskısı kurmuşlardır. Bu baskıcı anlayışa son örnek, Hürriyet gazetesine yapılan saldırı olmuştur. Saldırının sebebi, Erdoğan’ın 400 rakamlı hesabının ucuz ve tiksindirici olduğunun ortaya çıkmasıdır. Burada bir suçluluk telaşı, takkenin düşüp kelin görünmesi hakikati vardır. Bu tehditkâr, tahammülsüz ve tek adamcı siyaset anlayışı, ülkedeki kaosu daha da derinleştirecektir” ifadelerini kullandı.

-“ERDOĞAN VE ONU DESTEKLEYEN YANDAŞ MEDYA KARA PROPAGANDA YÖNTEMİNE BAŞVURMAKTADIR”-

Türkiye’ye mahsus bir kara propagandaya başvurulduğunu öne süren Yalçın şunları kaydetti:

“Erdoğan ve onu destekleyen yandaş medya, AKP’nin siyasi rakiplerini yıpratmak, kurum ve kuruluşlarda tasfiyeye gitmesini kolaylaştırmak için uzun zamandan beri Türkiye’ye mahsus bayat bir kara propaganda yöntemine başvurmaktadır: Paralelcilik suçlaması! 80’li yılarda henüz ülkede Evren cuntası egemenken bir kişiyi veya grubu zan altında bırakmak ve sıkıştırmak için uygulanan en meşhur yöntem, “şeriatçı” veya “dinci” yakıştırmasıydı. Şimdi Yeni Şafakta köşe yazıları yazan Bülent Orakoğlu da aynı kara propaganda yöntemiyle MHP’yi karalamaya çalışmaktadır. Çünkü bugünün modası, AKP’nin hasım ve rakiplerini ‘paralelci’ diye suçlamaktır. Ancak Sayın Orakoğlu’nun suçladığı 46 yıllık onurlu bir mücadelenin temsilcisi olan bir siyasi partidir. Böyle bir iddiada bulunması için insanın elinde ciddi bilgiler bulunmasına gerek yoktur. Genellikle ‘Çamur at, izi kalır’ usulüne başvurulmaktadır.”

-“BİR TÜRLÜ BECEREMEDİĞİ KÖŞE YAZARLIĞINA VE YANDAŞLIĞA SOYUNACAĞINA…”-

Erken seçim mesajının ilk olarak MHP’den değil, AK Partiden geldiğini belirten Yalçın, “MHP lideri Devlet Bahçeli de bu oyunu gördüğü için derhâl karşılık vermiştir. Erken seçim senaryosunun arkasında, Recep Erdoğan’ın ihtiraslarının ve yeniden tek başına iktidar olabilme hülyasının yattığı artık kamuoyunun malumudur. Orakoğlu’na önerimiz; bir türlü beceremediği köşe yazarlığına ve yandaşlığa soyunacağına, kendisine asıl mesleğine uygun onurlu bir iş aramasıdır. Bu arada havuz medyasının sicilli Erdoğan fedailerinden Abdültayyip Selvi de MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin erken seçimi en güçlü seçenek hâline getirdiğini yazmıştır. Hâlbuki bu seçeneği başından beri en güçlü şekilde isteyen ve koalisyon görüşmelerinde suya yazı yazdıran Erdoğan’dır. Abdültayyip Selvi’nin kullandığı ‘Mister no’ tabiri en çok da Recep Erdoğan’a yakışmaktadır. 1 Kasım seçimlerinde milletimiz; yaşadığı sorunları, çektiği büyük acıları ve verdiği aziz şehitleri küçümseyen taş kalpli Erdoğan’a ‘No mister no’ diyecektir” dedi.

-“MALUMUNUZ HAVUZ MEDYASINDAKİ BAŞ TROLÜ”-

“Malum havuz medyası haberin doğruluğu konusunda muhatabına ulaşarak halka gerçekleri yansıtma konusunda ne derece titiz ve namuslu olduğu su götürmektedir” diyen Yalçın açıklamasını şöyle sonlandırdı:

“AKP’nin havuz medyasındaki baş trolü Yeni Şafak gazetesi tetikçiliğine devam ederek bugünkü nüshasında Sayın Devlet Bahçeli'nin resminin üstüne ‘Aydın Doğan ağzı’ başlığını koyarak altına büyük puntolarla ‘temizlenecek’ yazabilmiştir. Bu bir edepsizlik ve hedef göstermedir. 1 Kasımda halk asıl bu ‘Bir hilal uğruna yerine bir Bilal uğruna’ diyen güruhu temizleyecektir. MHP’ye reva görülenler; yandaş basının rakiplerini ve kendine hasım bellediklerini yıpratmak için geleneksel olarak kullandığı ahlak dışı yöntemlerden biridir.  MHP olarak; gazetecilik etiğiyle yayıncılık ilkelerine gölge düşüren, belden aşağı vurmayı, hile ve entrikayla mesafe almayı hedefleyen bu usullerin namusunu sorgulayacağımızı ve şaşmaz bir kararlılıkla üzerine gideceğimizi belirtmek isteriz.” (ANKA)

(ÖZ/OLÇ)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.