Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon gündem özeti CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

Millî Savunma Bakanı Akar'dan Öğretmenler Günü Mesajı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Vatanımızın dört bir tarafında büyük fedakârlıklarla görev yapan kıymetli öğretmenlerimizin, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği “muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma” hedefi doğrultusunda öğrencilerimize evrensel insani nitelikleri, millî, manevi, mesleki değerleri kazandırmak ve onları içinde yaşadığımız bilim, teknoloji ve soru çağının gereklerine göre yetiştirmek için gösterdikleri gayret her türlü takdirin üzerindedir." dedi. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. 

Akar mesajğnda şu ifadelere yer verdi:

"Bugün; bizleri büyük emek ve fedakârlıklarla yetiştiren, hayata hazırlayan kıymetli öğretmenlerimizin günüdür. Bu anlamlı günde tüm öğretmenlerimizi en samimi duygularla kutluyorum.

Bu müstesna gün, aynı zamanda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, 1928’de “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” unvanı verilişinin 92’nci yıl dönümüdür. Bu vesileyle Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü de saygı ve minnetle yâd ediyorum.

Dünyada meydana gelen hızlı değişim, dönüşüm ve gelişmeler, bireyleri ve toplumları yakından ilgilendirmekte ve onları derinden etkilemektedir. Bu değişimin gerisinde kalmamak için ülkemizin ilerleyişine katkı sunacak atılımları gerçekleştirmenin birinci koşulu, nitelikli insan gücüne sahip olmaktır.

Nitelikli insan yetiştirebilmenin en temel unsuru ise şüphesiz ki öğretmenlerdir. Ülkelerin kalkınmasında, nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde, toplumdaki barış ve huzurun sağlanmasında, toplumun kültür ve değerlerinin genç kuşaklara aktarılmasında hayati önemi haiz olan öğretmenler, denilebilir ki insanın kişiliğini şekillendiren bir sanatkâr, ülkelerin geleceğini inşa eden bir mimardır.

Vatanımızın dört bir tarafında büyük fedakârlıklarla görev yapan kıymetli öğretmenlerimizin, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği “muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma” hedefi doğrultusunda öğrencilerimize evrensel insani nitelikleri, millî, manevi, mesleki değerleri kazandırmak ve onları içinde yaşadığımız bilim, teknoloji ve soru çağının gereklerine göre yetiştirmek için gösterdikleri gayret her türlü takdirin üzerindedir.

Saygıdeğer öğretmenlerimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin daha aydınlık bir geleceğe sahip olması için taşıdıkları bilim meşalesiyle irfan yolumuzu aydınlatacaklarına, cehalete karşı yürüttükleri mücadeleye azim, kararlılık ve fedakârlıkla devam edeceklerine olan inancım tamdır.

Bu vesileyle, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere şehit olmuş ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum. Millî Savunma Bakanlığı kadrolarında çalışan öğretim üyelerimiz ve öğretmenlerimiz ile kıymetli eğitimcilerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü bir kez daha kutluyor, kendilerine sağlık, esenlik ve başarılar diliyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.