Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım atatürk yapı kredi soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen

Milli Park ve Tabiat Parklarına Ziyaretçi Akını

Kurban Bayramı tatili boyunca toplam 1 milyon 310 bin kişi milli park ve tabiat parklarını ziyaret etti. 

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 9 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca milli parklara ziyaretçi akını yaşandı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün (DKMP) korumasındaki bu alanları, bayram tatili süresince bir rekor kırılarak toplam 1 milyon 310 bin kişi ziyaret etti.

Bayram tatili süresince korunan alanlarda çok yoğun bir ziyaretçi trafiği yaşandığını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Ülke genelindeki 177 farklı korunan alanımızda toplam 1 milyon 310 bin kişiyi ağırladık. Korunan alanlarımızı ziyaret eden vatandaşlarımız en fazla yoğunluğu ise 268 bin kişi ile tatilin son günü olan 18 Eylül Pazar günü oluşturdu” dedi.

En Fazla Ziyaretçi Gaziantep’te

Korunan alanlarda en fazla ziyaretçi ağırlayan ilin Gaziantep olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu “Gaziantep’te ki korunan alanlar toplam 171 bin 905 kişiyi ağırladı. En fazla ziyaretçi ağırlayan Gaziantep’i sırasıyla 148 bin 363 kişi ile Ankara, İstanbul, Antalya, Bolu, Muğla, Bursa, Aydın, Trabzon ve Rize izledi” dedi. 
Gaziantep'ten sonra en çok ziyaret edilen yerin Ankara’daki Soğuksu Milli Parkı olduğunu belirten Eroğlu bu alanı sırasıyla Gaziantep’teki Burç Tabiat Parkı, Antalya’daki Beydağları Sahil Milli Parkı ve yine Gaziantep’teki Dülükbaba Tabiat Parkı’nın izlediğini söyledi.



“Hedefimiz 2019’da 15 Milyon Ziyaretçi”

Eroğlu, Türkiye’nin dört bir yanında şehir ormanları, tabiat parkları ve mesirelik alanlar kurduklarını ifade ederek “Tabiat turizmini geliştirmek ve vatandaşlarımızın tabiat parklarında yeşile olan ihtiyacını gidermek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın ne kadar yerinde olduğunu ise bayramda yaşanan bu ziyaretçi sayıları ile anlamış oluyoruz. Hedefimiz korunan alanlarımız için gerçekleştireceğimiz yatırımlar neticesinde ziyaretçi sayısını 2019’da 15 milyona çıkarmak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.