MİT'ten Adil Öksüz Açıklaması

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), “Adil Öksüz, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın terör örgütü içerisindeki kaynağı olmamıştır ve Milli İstihbarat Teşkilatı'na çalışmamıştır. Adil Öksüz’ün nasıl serbest kaldığı konusu yargının işi olup, ilgili makamlar tarafından gerekli soruşturma ve takibat yapılmaktadır” açıklamasında bulundu.

MİT, son günlerde tartışılan Adil Öksüz ve ByLock konularına yönelik açıklama yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik, “Son günlerde Ana Muhalefet Partisi tarafından gündeme getirilen ve Teşkilatımızı hedef alan birtakım iddiaların FETÖ/PDY Örgütü'nün 15 Temmuz Darbe Girişimini sulandırma çabaları ile örtüştüğü görülmektedir” ifadelerinin yer aldığı açıklamada, teşkilatın, yabancı güçler ve terör örgütlerince uygulanan bu tür psikolojik harp odaklı iddiaları muhatap almadığı belirtildi.
MİT’tan yapılan açıklamada, “Adil Öksüz, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın terör örgütü içerisindeki kaynağı olmamıştır ve Milli İstihbarat Teşkilatı'na çalışmamıştır. Adil Öksüz’ün nasıl serbest kaldığı konusu yargının işi olup, ilgili makamlar tarafından gerekli soruşturma ve takibat yapılmaktadır” denildi.

“BYLOCK FETÖ MENSUPLARININ DEVLETTEN AYIKLANMASINDA KULLANILAN ÖNEMLİ KAYNAKLARDAN BİRİ”
ByLock programının çözülmesinin, FETÖ/PDY'nın çökertilmesinde, ilişki ağının deşifre edilmesinde ve mensuplarının devletten ayıklanmasında kullanılan önemli kaynaklardan biri olduğu belirtilen açıklamada, “İstihbarı çalışmalar neticesinde elde edilen ByLock'a ilişkin tespitler, Mayıs 2016 tarihinden itibaren, çalışmaya konu ham verilerle birlikte adli makamlar, güvenlik birimleri ve diğer ilgili makamlarla eşzamanlı olarak paylaşılmıştır. Bu itibarla; FETÖ/PDY Örgütü tarafından dile getirilen mesnetsiz iddiaların, Ana Muhalefet Partisi tarafından da dillendirilmesi, FETÖ/PDY mücadelesine olumlu bir katkı sağlamadığı gibi, milli güvenliğimize de zarar vermektedir” ifadeleri yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.