Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

MSB'den 2020 Yılı Yoklama İşlemlerine İlişkin Duyuru

2020 Yılı Yoklama İşlemlerine İlişkin Duyuru MSB Askeralma Genel Müdürlüğü internet sitesinde yayımlandı.

Askerlik çağına giren 2001 doğumlu ve aynı işleme tabi yükümlülerden yoklamasını yaptırmayanlara ait son duyurunun MSB Askeralma Genel Müdürlüğü internet sitesinde yayımlandığını açıkladı. 

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü'nden yapılan 2020 yılı yoklama işlemlerine ilişkin duyuruda; 

"7179 sayılı askeralma kanunu gereğince, 2020 yılında yoklamaya tabi tutulacak yükümlüler tarafından yapılacak işlemler ve uygulanacak yoklama faaliyetleri müteakip maddelerde açıklanmıştır.

1. 2020 yılında; a. 01 Ocak 2020 tarihinde askerlik çağına girecek 2001 doğumlu yükümlülerden öğrenim seviyesi lise mezuniyetinden aşağıda olanlar, b. 7179 sayılı askeralma kanunu’nun 20'nci maddesi gereğince ertelemeleri 31 aralık 2020 tarihine kadar sona ereceklerden yoklaması olmayanlar 31 aralık 2020 tarihine kadar yoklamalarını yaptırmaları gerekmektedir.

 2. Ayrıca 2001 ve daha yaşlı doğumlulardan; a. Lise ve üstü seviyedeki öğretim kurumlarından mezun olanlar ile fakülte/yüksekokul terk durumunda bulunan veya ilişiği kesilenlerden erteleme hakkı bulunmasına rağmen erteleme hakkını kullanmadan veya erteleme süresi içerisinde silâhaltına alınmak isteyenler, b. 7179 sayılı askeralma kanunu 20’nci maddesi gereğince 2020 yılı sonrasına kadar erteli durumda bulunanlardan, yoklaması olmayıp silâhaltına alınmak isteyenler, yoklamalarını yaptırmaları gerekmektedir.

3. Yükümlülerin, yoklamalarını yaptırmak maksadıyla, edevlet kapısı üzerinden başvuru yapmaları veya bizzat askerlik şubelerine müracaat etmeleri gerekmektedir.

4. Yoklamalarını e-devlet kapısı üzerinden başlatacak yükümlüler; www.turkiye.gov.tr adresindeki asal yoklama işlemleri başlığı altında bulunan asal yoklama başvurusu linkinden, vesikalık fotoğraflarını yükleyip, gerekli formları doldurduktan sonra, t.c. kimlik kartları ve varsa sağlık durumlarına ilişkin raporları ile birlikte kayıtlı bulundukları aile hekimlerine müracaat ederek yaptıracaklardır.

5. Yoklamalarını askerlik şubesi üzerinden başlatacak yükümlüler; t.c. kimlik kartları, varsa; öğrenim belgesi, sürücü belgesi, meslek veya sanatlarına ilişkin bonservis, sertifika, kurs belgesi ve sağlık durumlarına ilişkin raporları yanlarında bulunduracaklardır.

6. Yurt dışında bulunan yükümlüler yoklamalarını bulundukları yerdeki yurt dışı temsilciliklerimize veya yurt içinde en yakın askerlik şubesine başvurarak yaptıracaklardır. 7. Öğrenim seviyesi lise mezunu ve üstü olan yükümlülerden, erteleme hakkını kullanmak isteyenlerin, 31 aralık 2020 tarihine kadar dilekçe ve mezuniyet veya ilişik kesme belgeleri ile birlikte en yakın askerlik şubesine müracaat etmeleri veya e-devlet kapısı üzerinden başvurmaları gerekmektedir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.