Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti Melatonin hormonu Cansu İvecen Kuru Gürültü Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Medikal Aile Terapisi nedir Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi

Müezzinoğlu: Vatandaşının Oy Kullanmasına Engel Çıkarmak Bulgaristan’a Yakışmıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bulgaristan’daki seçimlerde Türk soylu Bulgaristan vatandaşı seçmenlerin, zorluklarla, engellemelerle karşılaştığını belirterek, “AB üyesi olan bir ülke adına yakışmayan davranışlar. Belirli gruplarla tahrikler oluşturmak Bulgaristan’a yakışmıyor” dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Eskişehir’de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bulgaristan’daki seçimlerin Bulgaristan halkı için hayırlı olmasını dileyen Müezzinoğlu, “İnşallah istikrarlı bir yönetim olur” dedi. Seçim sürecinde özellikle Türk soylu Bulgaristan vatandaşı seçmenlerin, zorluklarla, engellemelerle karşılaştığını söyleyen Müezzinoğlu, “AB üyesi olan bir ülke adına yakışmayan davranışlar. Bunu doğru bulmuyoruz. Kendi vatandaşının özgür iradesiyle oy kullanmasının önüne hukuk ve demokrasi dışı uygulamalar hatta engellemeler çıkarmak, belirli gruplarla tahrikler oluşturmak Bulgaristan’a yakışmıyor” dedi.

“Bunun Ayıbıyla Çok Fazla Yürüyemezler”

Türk soylu vatandaşların Bulgaristan’daki hak ve hukuklarını koruyabilecek her türlü mücadeleyi vermeleri gerektiğini kaydeden Müezzinoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak da biz her zaman Balkanlardaki kardeşlerimizin, soydaşlarımızın yanında olduk. Onlar için istediğimiz tek şey hak ve hukuklarının korunması. Hak ve hukuklarını korumak adına her zaman onların yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. O yanlışlıkları yapanlar bunun ayıbıyla çok fazla yürüyemezler” diye konuştu.

“İstihdam Seferberliği 400 Bini Geçti”

İstihdam seferberliğinin, son derece başarılı olduğunu belirten Müezzinoğlu, “Benim 20 Mart itibariyle açıkladığım 388 bin rakamının üzerine yeni rakamlar geldi. Şu an itibariyle 400 bini geçti. Hafta sonu net rakamları açıklayacağız. Mart sonu itibariyle 2016’dan gelen yükü kapatmış oluyoruz. Bundan sonra işsizlik oranları hızla düşmeye başlayacak. 2017’nin Aralık ayında yüzde 10’ların altına indirmeyi başaracağız. Şubat ve Mart ayının rakamları fevkalade iyi geliyor, Nisan ve Mayıs’ta çok daha iyi geleceğini bekliyoruz. Çünkü Türkiye artık yeniden üretmeye, büyük hedeflere yürümeye kilitlendi” açıklamasında bulundu.
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.