Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan kuşadası HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

MÜSİAD Başkanı Kaan: Bizim Sessizliğimiz Kudüs’ün Kaybedilmesi Demektir

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, İsrail’in, Mescid-i Aksa’daki uygulamaları hakkında yazılı bir açıklama yaptı ve yarın kılınacak Cuma namazı sonrası planlanan mitinglere katılım çağrısı yaptı.

İsrail’in, Müslümanların 50 yıl sonra ilk kez Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı kılmasını engellediğini belirten MÜSİAD Başkanı Kaan, “Polisin kapılarda dedektörle arama yapması ve aralarında, Mescid-i Aksa Barış Elçisi, Hatibi ve Eski Kudüs Müftüsü İkrime Sabri’nin de bulunduğu Müslüman kardeşlerimize ses bombası ve plastik mermiyle müdahalede bulunması kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

“Bütün Dünyanın Harekete Geçmesi Gerektiğini Düşünüyoruz”

Ortada bir insan hakları ihlalinin olduğuna değinen Kaan, “İsrail, uluslararası kamuoyunun buna kayıtsız kaldığı her gün, bu ihlali bir adım öteye taşıyor. İsrail’in, Müslümanlara yönelik günden güne sertleşen bu tutumunu kınıyoruz. Kudüs’ün işgalinden bu yana Müslümanların kapanmayan yarası olan bu durumun bir an önce son bulması için İslam Alemi başta olmak üzere bütün dünyanın harekete geçmesi gerektiğini düşünüyoruz” açılamasını yaptı.

“Aksa Sadece Filistinlilerin Değil Tüm Müslümanlarındır”

“Kudüs, ilk kıblemiz, ikinci mescidimiz ve üçüncü haremimiz Mescid-i Aksa’yı bağrında barındırıyor” diyen Kaan, “Peygamber Efendimiz burada bütün Peygamberlere namaz kıldırmış ve Allah’ın huzuruna buradan çıkmıştır. Aksa dolayısıyla sadece Filistinlilerin değil, bizatihi tüm Müslümanlarındır ve en az Mekke ve Medine kadar kutsaldır” şeklinde konuştu.

Kaan, Mehmet Akif İnan’ın, Mescid-i-Aksa şiirinden, “Nerde kardeşlerim diyordu bir ses / İlk Kıblesi benim ulu Nebi’nin / Unuttu mu bunu acaba herkes” kısmını aktararak Aksa’ya sahip çıkma çağrısını yineledi.

“İslam İşbirliği Teşkilatı Acilen Toplanmalı”

Diğer taraftan 48 yıl önce, Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmak için kurulan İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) bu konuda sessizliğini korumasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Kaan, “57 üye ülkesiyle İslam ülkelerinin en büyük çatı örgütü olan İİT acilen toplanmalı ve İslam dünyasının kutsalı olan Aksa için çözüm yolları aramalıdır” ifadelerini kullandı.

“Mitinglere Davet Ediyoruz”

Kaan son olarak, “Öncelikle İstanbul/Beyazıt’ta olmak üzere tüm Türkiye’yi 21 Temmuz 2017 (Yarın) Cuma namazı sonrası Mescid-i Aksa’nın yanında olduğumuzu göstermek için destek mitinglerine davet ediyoruz. Bizim sessizliğimiz Kudüs’ün kaybedilmesi demektir” sözleriyle çağrısını tamamladı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.