Nazmi Bilgin: Bölücü örgüt toplu infial yaratmaya çalışıyor

-Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Hürriyet’e yapılan saldırı konusunda “Siyasi partilerin önde gelenlerinin şiddet çağrısı yapması asla kabul edilemez” dedi.

ANKARA(ANKA) - Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin Dağlıca bölgesinde bölücü örgüt saldırısında çok sayıda şehit ve yaralı asker olduğu yönündeki henüz teyit edilmemiş bilgilerin tüm ulusu endişeye ve üzüntüye boğduğunu söyledi.

Türkiye’nin ulusu ve toprağıyla bölünmez bütünlüğü için hayatlarını feda eden Mehmetçiklerimize şükran, gazilere minnet duyulduğunu kaydeden Bilgin, “Bıçak kemiğe dayanmıştır. Devletin, hükümetin ve öncelikle kahraman ordumuzun bölücü örgütün gerek şehir merkezlerindeki yapılanmasının gerekse yurt içi ve dışı dağlardaki varlığının yok edilmesi için her türlü tedbiri alacağından eminiz. Bu melanet sona erdirilmeli, Türkiye huzura tekrar kavuşturulmalıdır” dedi.

Gazeteciler Cemiyeti başkanı “açılım” döneminde bölücü örgütün silah, mühimmat takviyesi ve yeni eleman devşirmesine göz yumulduğu izleniminin yanlış olduğuna inanmak istediğini ancak gelişmelerin bu menfur durumu doğrular nitelikte olmasından büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Bölgenin zor fiziki ve iklim şartları nedeniyle sağlıklı bilgi almanın zorluğuna rağmen Genelkurmay Başkanlığı’ndan bir an önce durumla ilgili ayrıntılı ve tatmin edici açıklama beklendiğini kaydeden Bilgin bu acı olay üzerinden polemik yapılmaması; olay bahane edilerek taşkınlıklara sebebiyet verilmemesi çağrısında bulundu. Bilgin “Bölücü örgütün böyle eylemlerle toplumda nifak, infial yaratmayı amaçladığının unutulmamasında yarar vardır” dedi.

 

Nazmi Bilgin ayrıca Doğan Medya Center binasına yönelik saldırının, bina girişinin, giriş bölümündeki bilgisayarların tahrip edilmesinin, camların kırılmasının asla kabul edilebilir, tolerans gösterilebilir olmadığını bildirdi.

Bilgin iktidar partisi gençlik örgütü başkanı ve milletvekilinin önderliğinde, tekbir getirerek ve sosyal medyada “Madımak gibi yapacağız” şeklinde çeşitli kabul edilemez mesajlarla örgütlenerek gerçekleştirilen saldırının emniyet ve adli mercilerce aydınlatılması ve sorumluların adalet önünde hesap vermesi gerektiğini kaydetti.

İktidar partisi gençlik örgütü başkanı ve milletvekilinin gece boyunca itiraf niteliğindeki elektronik mesajlarının, Doğan Yayın Grubu onursal başkanı Aydın Doğan dâhil Doğan Holding yöneticilerine karşı ölüm tehditleri içeren yazışmaların cezasız kalmaması gerektiğinin altını çizdi.

Türk basını açısından ikinci bir Tan vakasının eşiğinden dönüldüğünü kaydeden Bilgin “Çok şükür Doğan Medya Center yakılıp, yıkılmadı. Ancak durumun vahameti ortadadır. İktidarda veya muhalefette olsun bir siyasi parti önde geleninin şiddet çağrısı yapması asla kabul edilebilecek konu değildir” dedi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ifade özgürlüğünün gösteri ve yürüyüş yapılmasını içerdiğini ancak şiddetin hiç bir şekilde hoş görülemeyeceğini kaydetti.

Bilgin Cumhurbaşkanı’nın bir televizyondaki canlı yayındaki ifadelerinin Hürriyet internet sitesinde kapsam dışında kullanılması iddiasının incelenip Doğan Holding ve Hürriyet gazetesinden gereğinin yapılması talep edilebilecekken böyle şiddet yoluna başvurulmasının asla hoş görülemeyeceğini vurguladı.

Bilgin “Velev ki Hürriyet yanlış yapmış. Velev ki gazetenin görevli internet editörü Sayın Cumhurbaşkanı’nın sözlerini yanlış anlamış. Bunun karşılığı düzeltme istemek veya belki kınamak olacak iken sosyal medyada organize olarak yüzlerce kişiyle birlikte tekbir getirerek Hürriyet’i basmak asla affedilebilecek bir durum değildir” dedi.

Hürriyet gazetesiyle tam bir dayanışma içerisinde olunduğunu kaydeden Bilgin, siyasi erk sahiplerinin medyaya ve medya çalışanlarına karşı nefret söylemini, tek tip gazeteci yaratmak hülyasını terk etmemeleri durumunda gerginliğin kontrol edilebilir olmaktan çıkabileceğinden büyük endişe duyduğunu kaydetti.

Bilgin daha yakın zamanda bir diğer yayın grubu başkanına yönelik suikast girişimi olduğunu, yine aynı grubun merkez binasına el bombası atıldığını, yurdun dört bir tarafındaki çeşitli olaylarda emniyet kuvvetlerinin medya mensuplarına karşı giderek artan oranda şiddet uyguladığı haberleri geldiğini hatırlatarak, “Bu durum sürdürülebilir değildir. Türkiye’nin acilen normalleşmeye ihtiyacı vardır” dedi. (ANKA)

(HM/ORH)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.