New York'ta "Antalya Memorandumu" Kabul Edildi

Terörizmle Mücadele Küresel Forumu’nda kamuya açık hedeflere yönelik terörist saldırıların engellenmesi amacıyla ortaya çıkan “Antalya Memorandumu” kabul edildi.

Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı bilgilendirmede bugün Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York kentinde yapılan Terörizmle Mücadele Küresel Forumu’nda Dışişleri Bakanları’nın yaptığı toplantı sonucunda, kamuya açık hedeflere yönelik terörist saldırıların önlenmesi amacıyla yeni yol ve uygulamaları ortaya koyan “Antalya Memorandumu”nun kabul edildiği kaydedildi.

Memorandumun, Türkiye ve ABD öncülüğünde Antalya’da başladığı ve bir yıl boyunca farklı ülkelerde gerçekleşen çalıştaylar sonucunda hazırlandığının ifade edildiği açıklama şöyle devam etti:

“Kamuya açık alanların terör saldırılarından korunması alanında edindikleri tecrübeleri ve geliştirdikleri yeni uygulamaları paylaşan Emniyet Genel Müdürlüğümüz ve Jandarma Genel Komutanlığımız Antalya Memorandumunun içeriğine büyük katkı sağlamıştır. Türkiye, terörizme karşı uluslararası işbirliğinin geliştirilmesi için çaba sarf etmektedir. Kuruluşuna öncülük ettiğimiz Terörizmle Mücadele Küresel Forumu, sürekli değişen terörizm tehdidine karşı uluslararası planda duyarlılığı arttıran temel platformlardan biri olmuştur. TMKF bünyesinde katkılarımızı sürdüreceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.