Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş almanya MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp ukrayna ankara abd Koronavirüs chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

'O yasaya ne oldu yeşillik olsun diye mi çıkarıldı?'

İSTANBUL (ANKA) - Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, “Asker ve polise yönelik saldırılar başta olmak üzere kimden gelirse gelsin terör ve şiddeti, nefretle kınıyoruz. Hükümetin, 17 Şubat’ta TBMM Genel Kurul gündemine getirdiği İç Güvenlik Paketi, 1.5 ay süren kavgalı-yaralamalı görüşmelerden sonra yasalaşmıştı. Peki ne oldu o yasaya? Yeşillik olsun diye mi çıkartıldı, uygulanmayacaksa ne diye yasa yapıldı?” açıklamasında bulundu.

Özgenç, yazılı açıklamasında, son zamanlarda düzenlenen terör saldırılarının halkın sabrını taşırdığını savundu. PKK ve şehir yapılanmasının terör eylemlerini İstanbul’un göbeğine kadar taşıdığının altını çizen Özgenç, “Devlet son çıkardığı iç güvenlik yasasını tamamıyla devreye sokmalı ve teröristlere anladığı dilden cevap vermelidir. Teröristler devletin göstermiş olduğu tüm hoşgörüye rağmen özellikle de askerimize ve polisimize yönelik hain saldırılarını devam ettiriyor. Artık yeter. Bunlara karşı daha sert tedbirler alınmalı ve anladıkları dilden ve sert bir biçimde karşılık verilmelidir. Çünkü yarın nereye saldıracakları belli değildir. Onun için hükümet Türkiye’nin bu teröristlerden temizlenmesi için ne gerekiyorsa derhal yapmalı ve milleti bu terör belasından tamamen kurtarmalıdır” dedi.

-“ORTALIK YÜZÜ MASKELİ TERÖRİST DOLU”-

KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, terör olaylarına karşı çıkarılan kanunun uygulanmadığının görüldüğünü ifade ederek, “Böyle şey olmaz yani uygulanmıyorsa bu yanlıştır. Çünkü, kanunlar uygulanmak için çıkarılır” dedi. “Eğer, kanun ortalığa korku salan, yüzü maskeli vandallara uygulanmıyorsa bunun neden uygulanmadığını araştırmak lazım” diyen Özgenç, şunları kaydetti:

“Yasalar düzeni korumak, toplumda yaşayan bireylerin hak ve hürriyetini sağlamak, yaşam haklarını idame ettirmek, devlete güveni, o devletin saygın bir vatandaşı olduğunu, her yerde hakkını yasalar çerçevesinde arayacağını bilmek ve devletin vatandaşına haklarını nasıl arayacağını göstermek o çizgide hareket etmesini sağlamak için yapılır. Rafta dursun süs olsun diye yasa yapılmaz. Bu kanun bizde de var denmesi içinde yasa yapılmaz. Yasa her bireye eşit uygulanmalı toplumda yapanın yanına kar kalır şuuru oluşturulmamalı. Uygulamayacağınız yasayı yapmamalısınız.

İç güvenlik paketini yüzü maskeli teröristler engellenecek diye çıkarıldı ise buyurun göreve. Ortalık yüzü maskeli, elleri molotoflu teröristler ile dolu.” (ANKA)

(HM/ÖZK)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.