Öne Çıkanlar gündem özeti gündem başlıkları Afrin Muhbir ysk Hakkari çin pkk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik

Oettinger, "Azınlıkların ve medyanın özgürlüklere ihtiyacı var"

Almanya’da Pazar günü yayınlanan Welt am Sonntag gazetesine bir demeç veren Avrupa Komisyonu Üyesi Günther Oettinger, Türkiye’deki başarısız darbe girişiminin demokratik temel hakları daha da kısıtlamak için kullanılmamasını istedi.

DWelle Türkçe’nin yansıttığı açıklamalarında, Oettinger, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın darbeyi Türkiye’deki demokratik temel hakları daha da kısıtlama yönünde kullanması halinde, Avrupa Birliği ve NATO’nun temsil ettiği değerlerden daha da uzaklaşacağını belirtti. Oettinger, böylesi bir durumda, Erdoğan’ın “Her ne kadar iç siyasette kendi pozisyonunu güçlendirecek olsa da dış politikada kendisini tecrit edeceği” görüşünü dile getirdi.
 
Oettinger, Darbenin teröre karşı savaşta hareket kabiliyetini artırmak için bir temel olmadığını vurgulayarak, “Darbeciler suçludur ama bunlar terörist değildir” ifadelerinde bulundu. AB Komisyonu Üyesi Günther Oettinger “Parlamentodaki azınlıkların ve ülkedeki medyanın özgürlüklere ihtiyacı var. Bunlar kısıtlanmamalı” şeklinde konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.