Öne Çıkanlar AİLE bahçeli kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş Sıkıntı 2024 Yılı Alan Değişikliğine Bağlı Yer Değişikliği Atama sonuçları Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Phaselis 8 Eylül 2023 Cuma Gündem Özeti Cyril Ramaphosa

On Günlük Tatil Kararı Turizmciyi Sevindirdi

Türkiye Otelciler Federasyonu(TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler on günlük tatil kararının açıklanması sonucu turistik tesislerin yoğun rezervasyon aldığını belirtti.

TÜROFED Başkan Yardımcısı İşler, Hükümetin tatili uzatma ve birleştirme kararını sevindirici bulduklarını belirtti ve “On günlük bayram tatili ülkede bir milyon insanın hareketliliğine ve 1 milyar lira olarak ciro yapılmasına yol açacak" dedi.

İşler açıklamasında "Tatil süresinin uzatılması ekonomimizin ve turizm sektörünün iç dinamiklerini tetikleyecek bir hareket olarak karşımıza çıkacak. Turizmciler olarak bereketli bir bayram dönemi geçireceğimize inanıyoruz. İki yıldan beri kriz dönemini yaşayan sektör bir nebze olsun soluk alacaktır. Bu konuda özellikle Cumhurbaşkanımıza, onun gösterdiği doğrultuda karar alan hükümetimize, Kültür ve Turizm Bakanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.
Tatil süresinin açıklanmasıyla vatandaşların arayışa girdiğini anlatan İşler yurt içinde tatil planları yapan vatandaşların yanı sıra yurt dışındaki vatandaşların, iklimi, doğası, gastronomisi ve önemlisi, otellerin dışındaki yaşam tarzıyla Ege Bölgesi'ni tercih ettiğini belirtirken on günlük tatil açıklamasıyla birlike yoğun rezervasyon almaya başladıklarını söyledi.

İşler açıklamasının sonunda "Yerli turistin önceliğinin Çanakkale'den Marmaris'e uzanan bu bölge olduğunu söyleyebiliriz. Bunun tam ortasında da Ege'nin incisi İzmir, artık turizmde bir marka konumundaki Alaçatı ve Çeşme var. Uçak seferleri ve ulaşım kolaylığı bölgenin cazibesini arttırıyor. Kuzey Ege, Assos, Ayvalık, Foça, Seferihisar, Özdere, Gümüldür, Pamucak, Selçuk, Kuşadası'ndaki tesislerimizde rezervasyonlar dolmak üzere. Vatandaşlarımızın ellerini çabuk tutmalarını ve bu sıcak havalarda Ege'nin serin sahillerini tercih etmelerini diliyoruz" dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.