Orgeneral Akar'dan 18 Mart Şehitler Günü Mesajı: Şehitlerimizin Kanları Asla Yerde Bırakılmayacak

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, vatanın bütünlüğüne ve bağımsızlığına yönelecek her türlü tehdidin TSK tarafından yok edileceğini belirterek, şehitlerin kanlarının asla yerde bırakılmayacağını, sevdiklerinin gözyaşlarının hesabının sorulacağını belirtti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 18 Mart Şehit Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajına, vatanın, milletin varlığı ve birliği uğruna canlarını feda eden şehitleri rahmetle andığını belirterek başlayan Akar, tarihte eşine çok az rastlanan bir destan olan “Çanakkale Zaferi”nin 103’üncü yıl dönümünün kutlandığını anımsattı.

Azmin ve imanın çelik ve barut karşısındaki kudretini simgeleyen bu destanın, vatanın ve milletin bekası için en ufak bir tereddüt göstermeden canlarını feda etmeyi göze alan ve dönemin en büyük savaş gücü karşısında galip gelen kahramanların eseri olduğunu belirten Akar, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Çanakkale zaferi, Atatürk’ün ‘Size ben taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum’ sözleriyle harekete geçip ölümü hiçe sayarak şehadet mertebesine ulaşan emsalsiz kahramanların zaferidir.

Marmara’ya geçmek için, küçücük bir kara parçasına yüklenen en kesif ordulara karşı kazanılan bu zafer, asil milletimizin iki asırdır devam eden makûs talihini değiştirmiş, milletimize geleceğini inşa etme iradesi ve özgüveni kazandırmıştır. Çanakkale’de tezahür eden milli ruh ve şuur, Milli Mücadele’nin kazanılmasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında da çok önemli bir rol oynamıştır.”

"BAĞIMSIZLIĞINA YÖNELECEK HER TÜRLÜ TEHDİT, TSK’NIN TARAFINDAN YOK EDİLECEKTİR"

Asırlar boyunca Anadolu’dan Rumeli’ye, Balkanlardan Kafkaslara, Yemen’den Galiçya’ya kadar yedi iklim üç kıtada yüzbinlerce vatan evladının şehit verildiğini anımsatan Akar, Kore’den Kıbrıs’a, Bosna-Hersek’ten Afganistan’a uzanan harekâtlar ile hâlihazırda teröristle mücadele kapsamında yurt içinde ve sınır ötesinde yürütülen harekâtlarda binlerce kahramanın şehadete yürüdüğünü belirtti.

Akar mesajında şöyle dedi:

“Ölürsem şehit, kalırsam gazi… anlayışıyla hareket eden ordumuzun kahraman şehitlerinden bizlere miras kalan o yüce ruh, bugün terörle mücadele harekâtı, 15 Temmuz menfur darbe girişimi, Fırat Kalkanı ve halen yürütmekte olduğumuz Zeytin Dalı Harekâtı’nda ortaya konan fedakârlık ve kahramanlıkların da ilham kaynağı olmuştur.

Geçmişte olduğu gibi bugün de vatanın bütünlüğüne, devletin bekasına ve Türk Milletinin egemenlik ve bağımsızlığına yönelecek her türlü tehdit, gücünü asil Türk milletinin sevgi ve güveninden alan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin fedakâr ve kahraman evlatları tarafından yok edilecektir.”

"SEVDİKLERİNİZİN GÖZYAŞLARININ HESABI SORULACAKTIR"

Orgeneral Akar, mesajında şehitlere de şu ifadelerle seslendi:

“Sizler, vatan sevgimizin, birlik ve beraberliğimizin, milli bilincimizi oluşturan temel değerlerimizin ve şanlı geçmişimizle aramızdaki güçlü bağın en önemli abideleri olarak daima minnet ve şükranla hatırlanacaksınız.

Yüreğinizde taşıdığınız vatan, millet ve bayrak sevgisiyle cepheden cepheye koşarken göstermiş olduğunuz cesaret, kahramanlık ve fedakârlıklar, milletimizin vefa dolu gönlünde daima yaşayacaktır.

TSK’nın kahraman ve fedakâr mensupları tarafından siz şehitlerimizin kanları asla yerde bırakılmayacak, sevdiklerinizin gözyaşlarının hesabı sorulacaktır.

Asil milletimizin kahraman evlatları, ebedi istirahatgâhınızda huzur içinde uyuyunuz. Ruhlarınız şâd olsun.

Bu anlamlı gün vesilesiyle Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile devletimizin bekası, birlik ve beraberliğimiz için teröristle mücadelede mübarek kanlarını feda eden tüm şehitlerimizi, terör şehidi vatandaşlarımızı; vatan, millet, bayrak ve vazife uğruna yurt içinde ve dünyanın dört bir köşesinde görevini yapmış olmanın huzuru içinde yatan aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Hayatta olan kahraman gazilerimize, şehit ve gazilerimizin çok kıymetli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerinin değerli mensuplarına ve ailelerine sağlık ve esenlikler diliyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.