Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

Orgeneral Akar Kuveyt'e Gidiyor

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Koalisyon Genelkurmay Başkanları Toplantısı'nda PYD'nin tartışılmayacak kadar açık şekilde PKK ile organik bağları bulunan terör örgütü olduğuna vurgu yapacak.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, terör örgütü DAEŞ'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyona mensup ülkelerin genelkurmay başkanlarının bir araya geldiği Kuveyt'teki toplantıda, PYD'nin tartışılmayacak kadar açık şekilde PKK ile organik bağları bulunan terör örgütü olduğuna vurgu yapacak.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Orgeneral Akar, Kuveyt'teki toplantıda Türkiye'nin Suriye konusundaki tezlerini anlatacak.

Rusya Federasyonu'nun Suriye'de düzenlediği hava harekatında, koalisyon üyesi ülkelerce desteklenen ılımlı muhalifleri hedef aldığını muhataplarına aktaracak olan Akar, bu hava harekatlarının Türkiye'ye yönelik göçün yanı sıra bölgede sivil kayıplara neden olduğuna da dikkati çekecek.

Akar ayrıca, PYD'nin tartışılmayacak kadar açık şekilde PKK ile organik bağları bulunan terör örgütü olduğu konusunda genelkurmay başkanlarını bilgilendirecek.

Orgeneral Akar, PYD-YPG'nin faaliyetlerinden zarar gören bölge halkının yaşadığı büyük sıkıntılar ve baskı görerek göçe zorlanmasının demografik yapıyı geri dönülemeyecek şekilde bozmasıyla ilgili de sunum yapacak.

Kuveyt'te 29 ülkenin katılımıyla bugün başlayan, terör örgütü DAEŞ'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyon ülkeleri genelkurmay başkanları toplantısının iki gün sürmesi planlanıyor. Toplantıda koalisyon ülkeleri arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesine yönelik konuların ele alınması bekleniyor.

Terör örgütü DAEŞ'e karşı uluslararası koalisyon ülkelerinin genelkurmay başkanlarının bir araya geldiği toplantılar daha önce Ürdün, Fransa, Almanya, ABD, Suudi Arabistan, Katar ve İspanya'da yapılmıştı.

Katar'ı da ziyaret edecek

Öte yandan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Katar'ı da ziyaret edecek.

Akar, bu ülkede görev yapan Türk askeri personelinin yanı sıra Kara Unsur Komutanlığı, ABD Merkez Komutanlığı ve Birleşik Hava Harekat Merkezini de ziyaret edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.