Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel esnaf Pandemi yunanistan Akşener

Orgeneral Akar: TSK Terör Örgütleriyle Mücadeleye Aralıksız Devam Ediyor

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Orgeneral Akar, TSK’nın FETÖ/PDY, PKK/KCK/PYD/ YPG ve DEAŞ gibi örgütlerle yurt içi ve yurt dışında aralıksız mücadeleye devam ettiğini belirtti.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ile Donanma Komutanlığı harekât kontrolünde Ege ve Doğu Akdeniz’de dün gerçekleştirilen Beyaz Fırtına Tatbikatına katılan yüzer, dalar ve uçar birlikleri denetledi.

Bu kapsamda TCG Gaziantep fırkateyninde inceleme ve denetlemelerde bulunan Akar, personelin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutladı ve tatbikatla ilgili brifing alarak direktiflerini verdi.

Gemi personeli ile iftar yapan Orgeneral Akar denetlemeler sırasında, en büyük motivasyon güvenilmek, en büyük başarı ise bu güvene layık olabilmek prensibi ile hareket eden TSK’nın, üstün harbe hazırlık seviyesiyle her zaman milletinin emrinde ve daima görevinin başında bulunduğunu söyledi.

TSK’nın milletin sevgi ve güveninden aldığı güçle, Türkiye’nin güvenliği, egemenliği ve bağımsızlığının korunması başta olmak üzere kendisine verilecek tüm görevleri yerine getirme azim ve iradesinde olduğuna dikkat çeken Akar, Türkiye’nin, Ege’de mevcut sorunların uluslararası hukuk ve iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde çözüme kavuşturulmasından yana olduğunu belirtti.

HAK VE MENFAATLERİN KORUNMASI FAALİYETLERİ KARARLILIKLA YÜRÜTTÜRÜLÜYOR

Ege ve Akdeniz başta olmak üzere Türkiye’nin uluslararası hukuk ve anlaşmalardan kaynaklanan hak ve menfaatlerinin korunması maksadıyla faaliyetlerin azim ve kararlılıkla yürütüldüğünü, etkin, caydırıcı ve saygın bir güç olan TSK tarafından gerek Ege Denizi’nde gerek Doğu Akdeniz’de her türlü tedbirin kararlılıkla alındığını ifade etti. Orgeneral Akar, TSK’nın FETÖ/PDY, PKK/KCK/PYD/ YPG ve DEAŞ gibi örgütlerle yurt içi ve yurt dışında aralıksız mücadeleye devam ettiğine dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.